Prefectul de Caraș-Severin avertizează: „Nu ne puneţi în situaţia de a institui măsuri forţate de izolare!”

„Riscăm ca sistemul medical să fie copleşit. Bolnavii nu vor mai avea loc în spitale!”, avertizează prefectul Cristian Gâfu, pe fondul creșterii alarmante a numărului de cazuri de infectare cu coronavirus, inclusiv la nivelul județului Caraș-Severin.

„Cetăţeni ai judeţului Caraş-Severin, traversăm o perioadă critică a pandemiei şi vă solicit imperios să respectaţi cu stricteţe măsurile de prevenţie a îmbolnăvirii şi de limitare a răspândirii coronavirusului. Suntem într-un moment delicat şi riscăm ca sistemul medical să fie copleşit. Atât cei infectaţi cu noul coronavirus, cât şi bolnavii cronici nu vor mai avea loc în spitale! În acest moment suntem aproape de a ne reîntoarce la starea de urgenţă şi  la măsurile pe care le-am avut în acea perioadă, anume să stăm în casă şi să ieşim afară doar limitat şi în baza declaraţiei pe proprie răspundere”, a transmis, astăzi, prefectul județului Caraș-Severin, Cristian Gâfu.

CITEȘTE ȘI: COVID-19 în Caraș-Severin. 67 de cazuri active! Dintre care 11 au fost confirmate în ultimele 24 de ore…

Acest scenariu poate fi, însă, evitat, dacă toată lumea înțelege să respecte regulile. „Purtaţi măşti! Nu vă adunaţi  în grupuri şi respectaţi măsurile de distanţare fizică! Spălaţi-vă mâinile cât de des posibil şi aplicaţi cu stricteţe toate normele de igienă! Respectaţi aceste reguli acum, înainte de a fi prea târziu şi nu ne puneţi în situaţia de a institui măsuri forţate de izolare! Am încredere în raţiunea dumneavoastră şi sunt convins că împreună ne putem mobiliza şi putem aplica aceste reguli, pentru a nu ajunge la scenariul prezentat mai sus. Orice acţiune întreprindeţi, ţineţi cont că SARS Cov-2 ucide!“, a mai transmis prefectul Cristian Gâfu.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite