COVID-19 în Caraș-Severin. 67 de cazuri active! Dintre care 11 au fost confirmate în ultimele 24 de ore…

Crește numărul cărășenilor infectați cu coronavirus. Nu toți aleg, însă, să se trateze în spitale. În ultimele 24 de ore, 3 persoane diagnosticate cu COVID-19 au fost externate la cerere. Alte 15 persoane au preferat să se autoizoleze la domiciliu încă de când au fost confirmate pozitiv.

În momentul de față, în spitalele din Caraș-Severin sunt internați 46 de pacienți diagnosticați cu COVID-19 (!), dintre care 11 au fost confirmați numai în ultimele 24 de ore. La Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș sunt internate 24 de persoane, iar la Spitalul Județean de Urgență Reșița, 22 de persoane, dintre care una la Terapie Intensivă. 5 dintre pacienții de la Reșița provin din focarul de coronavirus de la compania Smithfield și nu sunt cuprinși în numărul total de cazuri confirmate în Caraș-Severin întrucât, în cazul lor, confirmarea a fost făcută în județul Timiș. În ultimele 24 de ore, un pacient care era internat la Reșița a fost declarat vindecat și a părăsit spitalul. De asemenea, au avut loc 3 externări la cerere ale unor pacienți diagnosticați cu COVID-19. În total, numărul cărășenilor diagnosticați cu COVID-19 care nu se află în spitale a ajuns, astăzi, la 18.

De la începutul pandemiei, în Caraș-Severin au fost efectuate 2.500 de teste și au fost confirmate 182 de cazuri de infectare cu coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 110 au fost vindecate și 11 au decedat (o persoană din alte cauze, noncovid).

DSP Caraș-Severin mai informează că, în momentul de față, în baza Legii 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, 7 persoane sunt izolate la domiciliu, 5 sunt izolate instituționalizat și 68 se află carantinate la domiciliu. De asemenea, în evidențele instituției mai există 169 de persoane cu recomandare de izolare.

CITEȘTE ȘI: Prefectul de Caraș-Severin avertizează: „Nu ne puneţi în situaţia de a institui măsuri forţate de izolare!”

La nivel național, astăzi au fost raportate 1.119 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, bilanțul total ajungând la 42.394 de cazuri. Până în prezent, 25.349 de pacienți au fost declarați vindecați și 2.918 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. De asemenea, 2.150 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. Numai în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 24 de decese ale unor pacienți infectați cu cronavirus care au prezentat comorbidități.

În momentul de față, în spitalele din România sunt internate 5.864 de persoane diagnositcate cu COVID-19, dintre care 301 (!) sunt la Terapie Intensivă. De asemenea, 845 de persoane confirmate cu COVID-19 sunt în izolare la domiciliu, iar 1.420 de persoane se află în izolare instituționalizată.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available