Ministrul Costel Alexe anunță că a crescut zestrea oficială de păduri virgine a Caraș-Severinului

Prezent ieri în Caraș-Severin, ministrul Costel Alexe a aterizat direct pe Semenic cu elicopterul MAI care l-a adus, împreună cu ministrul Marcel Vela, în județul nostru. De aici, Alexe a putut vizita una dintre cele mai frumoase păduri virgine de pe Semenic, pădurea de la Izvoarele Nerei.

Ajuns în municipiul Reșița, ministrul și-a început discursul cu felicitări la adresa primarului Ioan Popa pentru felul în care arată municipiul, dar și pentru că este un oraș care gândește verde. El a spus apoi că, datorită managementului său, Caraș-Severinul și-a îmbogățit zestrea de păduri virgine protejate.

Alexe a anunțat în conferința de presă susținută lângă opera de artă a maestrului Constantin Lucaci că 10.000 de hectare de păduri virgine din judeţul Caraş Severin, respectiv circa 40.000 de hectare de păduri virgine din România, vor fi introduse în Catalogul Naţional al Pădurilor Virgine şi Cvasivirgine.

„Am vizitat astăzi şi pădurea de la Izvoarele Nerei, cred că cea mai frumoasă pădure compactă virgină a României, are în jur de 4.800 de hectare, şi dacă la venirea mea în minister în Catalogul Naţional al Pădurilor Virgine şi Cvasivirgine erau 28.000 de hectare, astăzi în Catalogul Naţional sunt în jur de 35.000 de hectare. Şi avem lansată licitaţia, a fost desemnat câştigătorul şi e un bun prilej să le mulţumesc celor de la institutele de cercetare, mediului academic şi organizaţiilor nonguvernamentale care s-au implicat, astfel încât, sper eu, în acest an, încă 39.960 de hectare să fie introduse în acest catalog. Iar judeţul Caraş-Severin este norocos, pentru că încă 10.000 de hectare din judeţul dumneavoastră vor fi introduse în catalog”, a declarat Costel Alexe.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite