Suntem prezenți și pe

Administrație

Bătăliile PNL-PSD de la nivel național, sfidate de aleșii locali ai Reșiței! Unitate în jurul proiectelor lui Nelu Popa!

Publicat cu

în

Ședința ordinară de azi a Consiliului Local Reșița, desfășurată în sistem teleconferință, i-a găsit pe aleșii municipiului de aceeași parte a baricadei, când s-a pus problema votării celor aproape 30 de puncte pe ordinea de zi propuse de primarul Ioan Popa.

Presa neavând acces la dezbaterile online ale ședinței de azi, edilul-șef a făcut la final, printr-o postare video pe pagina de Facebook Ioan Popa, un rezumat al proiectelor de hotărâre adoptate. Iată trei dintre acestea:

610 tablete pentru elevii și liceenii Reșiței

„Am bugetat achiziționarea a 610 tablete pentru școlile și liceele din Reșița. Această bugetare vine ca urmare a solicitării pe care am făcut-o la ISJ și la școlile din oraș. Am solicitat să ne transmită câți elevi nu dispun la ora aceasta de mijloace de comunicare de această manieră. Chiar și copiii mei au început școala în online de câteva zile și consider că nu trebuie să limităm dreptul la educație niciunui copil. În baza datelor primite de la licee și de la școli, am constatat că e nevoie de 610 tablete. Le-am bugetat și se vor achiziționa în regim de urgență de către colegii mei de la Direcția de achiziții publice”.

Pepinieră municipală de arbori ornamentali

„Am decis înființarea unei pepiniere pentru sădirea de arbori ornamentali, pentru că în ultimii doi-trei ani am achiziționat arbori din Ungaria, din Italia, din Serbia. Și dacă Reșița, unii dintre dumneavoastră vă amintiți, avea pe vremuri pepinieră sănătoasă la Kilometrul 8, aceasta fiind actualmente pe teritoriul administrativ al Ezerișului, am decis să alocăm altă locație pentru acest lucru. Vom face o pepinieră de sădire de arbuști ornamentali, după stația de epurare, în zona Moniom”.

Parcare de 100.000 de euro, realizată din bugetul local

„Un alt proiect: ne-am asumat ca Primărie a Reșiței să scoatem din Faza 3 a proiectului privind introducerea tramvaiului, un proiect de 20 de milioane de euro, parcarea de autoturisme care era prevăzută a se realiza în zona Muncitoresc, în Piața Republicii. E o parcare de 36 de locuri, noi o numeam «park and ride», adică oamenii care veneau din afara orașului să poată să parcheze mașinile și să ia tramvaiul de acolo. Nu ni s-a aprobat de către Ministerul Dezvoltării alocarea acestor sume, e vorba de 500.000 de lei, și ne-am asumat-o noi, împreună cu colegii din Consiliul Local, cărora le mulțumesc pentru aprobarea acestei sume, să o realizăm din bugetul orașului”.

Primarul Ioan Popa a prezenta și măsurile luate de către municipalitate, în contextul stării de urgență impuse de pandemia COVID-19, pentru sprijinirea Spitalului Județean de Urgență Reșița, unitate care, să nu uităm, aparține totuși de Consiliul Județean, și nu de Consiliul Local.

Sursă foto: reper24.ro

Declarații de presă după ședința ordinară a Consiliului Local Reșița.

Publicată de Ioan Popa pe Miercuri, 29 aprilie 2020

 

Facebook Comments

Ne găsești și pe

Reclamă
Administrație11 ore în urmă

Stația de oxigen de la Staționarul 3 al SJUR va fi repusă în funcțiune. Consiliul Județean a alocat sumele necesare

Sănătate15 ore în urmă

12 posturi de medici scoase la concurs în Reșița. S-au înscris doar 7 candidați, dintre care 5 medici rezidenți. Nu se găsesc soluții pentru Terapia Intensivă!

Actualitate17 ore în urmă

UPDATE. Se întrerupe furnizarea apei potabile în zona Pecinișca din Băile Herculane. Și în cartierul Poiana Golului dn Reșița

Actualitate21 de ore în urmă

UPDATE. Un nou focar de COVID-19 la Spitalul Județean de Urgență Reșița. Numărul focarelor s-a dublat, în ultima lună, în Caraș-Severin

Actualitateo zi în urmă

Un primar urechist: „Știam că se întâmplă ceva necurat acolo”. Aquacaraș și Poliția Locală Caransebeș îi demonstrează lui Felix Borcean că bate câmpii [FOTO]

Utileo zi în urmă

O nouă ofertă publică pentru vânzarea de titluri de stat. Nazare: „Este o modalitate de economisire dedicată persoanelor fizice, în condiții avantajoase”

Actualitateo zi în urmă

Filtre rutiere pe drumurile publice din Caraș-Severin. Zeci de șoferițe au fost trase pe dreapta de polițiști

Actualitate2 zile în urmă

„Cititul dăunează grav ignoranței!”. Elevii unei școli din Reșița au vestit venirea primăverii într-un mod inedit

Administrație2 zile în urmă

Prețul pandemiei, varianta DSP. Câți bani publici și pe ce au fost cheltuiți în Caraș-Severin în lupta împotriva COVID-19

Actualitate2 zile în urmă

Două străzi din Reșița, fără apă potabilă

Cele mai citite