Bătăliile PNL-PSD de la nivel național, sfidate de aleșii locali ai Reșiței! Unitate în jurul proiectelor lui Nelu Popa!

Ședința ordinară de azi a Consiliului Local Reșița, desfășurată în sistem teleconferință, i-a găsit pe aleșii municipiului de aceeași parte a baricadei, când s-a pus problema votării celor aproape 30 de puncte pe ordinea de zi propuse de primarul Ioan Popa.

Presa neavând acces la dezbaterile online ale ședinței de azi, edilul-șef a făcut la final, printr-o postare video pe pagina de Facebook Ioan Popa, un rezumat al proiectelor de hotărâre adoptate. Iată trei dintre acestea:

610 tablete pentru elevii și liceenii Reșiței

„Am bugetat achiziționarea a 610 tablete pentru școlile și liceele din Reșița. Această bugetare vine ca urmare a solicitării pe care am făcut-o la ISJ și la școlile din oraș. Am solicitat să ne transmită câți elevi nu dispun la ora aceasta de mijloace de comunicare de această manieră. Chiar și copiii mei au început școala în online de câteva zile și consider că nu trebuie să limităm dreptul la educație niciunui copil. În baza datelor primite de la licee și de la școli, am constatat că e nevoie de 610 tablete. Le-am bugetat și se vor achiziționa în regim de urgență de către colegii mei de la Direcția de achiziții publice”.

Pepinieră municipală de arbori ornamentali

„Am decis înființarea unei pepiniere pentru sădirea de arbori ornamentali, pentru că în ultimii doi-trei ani am achiziționat arbori din Ungaria, din Italia, din Serbia. Și dacă Reșița, unii dintre dumneavoastră vă amintiți, avea pe vremuri pepinieră sănătoasă la Kilometrul 8, aceasta fiind actualmente pe teritoriul administrativ al Ezerișului, am decis să alocăm altă locație pentru acest lucru. Vom face o pepinieră de sădire de arbuști ornamentali, după stația de epurare, în zona Moniom”.

Parcare de 100.000 de euro, realizată din bugetul local

„Un alt proiect: ne-am asumat ca Primărie a Reșiței să scoatem din Faza 3 a proiectului privind introducerea tramvaiului, un proiect de 20 de milioane de euro, parcarea de autoturisme care era prevăzută a se realiza în zona Muncitoresc, în Piața Republicii. E o parcare de 36 de locuri, noi o numeam «park and ride», adică oamenii care veneau din afara orașului să poată să parcheze mașinile și să ia tramvaiul de acolo. Nu ni s-a aprobat de către Ministerul Dezvoltării alocarea acestor sume, e vorba de 500.000 de lei, și ne-am asumat-o noi, împreună cu colegii din Consiliul Local, cărora le mulțumesc pentru aprobarea acestei sume, să o realizăm din bugetul orașului”.

Primarul Ioan Popa a prezenta și măsurile luate de către municipalitate, în contextul stării de urgență impuse de pandemia COVID-19, pentru sprijinirea Spitalului Județean de Urgență Reșița, unitate care, să nu uităm, aparține totuși de Consiliul Județean, și nu de Consiliul Local.

Sursă foto: reper24.ro

https://www.facebook.com/ioanpopaoficial/videos/261577201637272/?__tn__=%2Cd%2CP-R&eid=ARDQXnIfMiOGCwp4j900pMLborHsWRDVMWa5kLKma1I3kW6D18VcAbQFsUQRi25t2LX0Sq5BLdQhi9n_

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available