Premieră antiCOVID-19 în Caraș-Severin: Numărul persoanelor vindecate, mai mare decât cel al persoanelor încă internate în spitale!

Niciun caz nou de infectare cu coronavirus nu a fost raportat de autoritățile din Caraș-Severin în ultimele 48 de ore! În plus, a crescut numărul pacienților declarați vindecați și externați. Este vorba, în total, despre 51 de cărășeni care au reușit să învingă coronavirusul.

Numai în ultimele 24 de ore, 9 cărășeni diagnosticați cu COVID-19 au fost declarați vindecați și au putut părăsi unitățile medicale în care au fost tratați. În același interval, în Caraș-Severin nu a mai fost confirmat niciun caz nou de infectare cu coronavirus, bilanțul rămânând, astfel, la 88.

Potrivit raportării semnate de medicului epidemiolog Mircea Borcău, șeful Departamentului Supraveghere în Sănătate Publică din cadrul DSP Caraș-Severin, în prezent, mai sunt spitalizați 31 de pacienți cu COVID-19. 15 dintre aceștia sunt internați la Spitalul Județean de Urgență Reșița, iar 16, la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș. De asemenea, de la începutul pandemiei, 5 cărășeni infectați cu coronavirus au decedat.

CITEȘTE ȘI: Vulnerabili în fața COVID-19! Zeci de mii de cărășeni au cel puțin o boală cronică și se află în grupa de risc

Reprezentanții DSP Caraș-Severin mai informează că, la această dată, în județ mai sunt 184 persoane izolate la domiciliu și 236 se află în carantină instituționalizată.

La nivel național, numărul total al cazurilor de COVID-19 confirmate se apropie de pragul de 12.000, după ce, astăzi, au fost raportate alte 362 de noi cazuri de îmbolnăvire. Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, „până astăzi, 29 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 11.978 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 3.569 au fost declarate vindecate și externate. Totodată, până acum, 675 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat”.

UPDATE, ora 17.30

La solicitarea mai multor cititori, am întrebat la DSP câte persoane au fost testate până acum în Caraș-Severin. Răspuns: aproximativ 750.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available