UPDATE. Klaus Iohannis: Jó napot kívánok (Să ai o zi frumoasă), PSD!

Președintele României a anunțat adoptarea tacită în Camera Deputaților, printr-o înțelegere PSD-UDMR, a unui proiect de lege care prevede autonomia Ținutului Secuiesc! 

Declarația lui Klauss Iohannis, transmisă azi în direct de toate televiziunile de știri, este una dintre cele mai dure declarații făcute de un președinte al României din ultimii 30 de ani.

„Bună ziua, dragi români,

Jó napot kívánok (Să ai o zi frumoasă, n.r.), PSD!

Este incredibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlamentul României! PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaților o lege care dă o autonomie largă Ținutului Secuiesc! Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD! Este incredibil ce înțelegeri se fac în Parlamentul României! În timp ce noi, eu, Guvernul, celelalte autorități, ne luptăm să scăpăm de această pandemie, PSD-ul, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament ca să dea Ardealul ungurilor! 

Jó napot, Ciolacu! Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orban, în schimbul acestei înțelegeri?

Vedeți, dragi români, asta înseamnă o majoritate toxică, majoritatea toxică pesedistă! Acuma se înțelege poate mai bine de ce am vrut alegeri anticipate. Eu nu mai vreau ca problemele importante ale națunii să fie hotărâte de PSD. Eu nu mai vreau ca această majoritate pesedistă să hotărească împotriva României și împotriva românilor. Este inadmisibil așa ceva! Până sunt eu președintele României, o astfel de lege nu va exista!”, a declarat Klaus Iohannis.

Așadar, conducerea Camerei Deputaților, al cărei președinte este chiar președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, nu a trecut pe ordinea de zi proiectul de lege privind autonomia Ținutului Secuiesc, astfel că, după 60 de zile, s-a ajuns în situația ca acesta să fie adoptat tacit.

În situația nou creată, senatorii au fost convocați în ședință, de la ora 14, cu un singur proiect pe ordinea de zi: cel adoptat tacit, fără dezbatere, de Camera Deputaților. Senatul este cameră decizională, iar după ieșirea publică de acum a lui Iohannis, partidele parlamentare, inclusiv social-democrații, anunță că vor respinge proiectul inițiat de trei parlamentari UDMR.

Ce s-a întâmplat însă în Camera Deputaților, prin adoptarea tacită a unui proiect de lege antinațional, demonstrează unde poate duce politica, dacă este făcută de indivizi care își urmăresc doar interesele personale și de partid.

UPDATE, ora 16.00

Senatul a respins, în calitate de for decizional, proiectul privind Statutul de autonomie a Ţinutului Secuiesc, care prevedea ca acesta să devină regiune autonomă cu personalitate juridică. Senatorii au votat telefonic în favoarea raportului de respingere întocmit de Comisia de administraţie – 126 de voturi „pentru” şi 9 împotrivă.

Propunerea legislativă a trecut iniţial de Camera Deputaţilor, prin adoptare tacită, în forma depusă de iniţiatori – deputaţii UDMR Kulcsar-Terza, Jozsef-Gyorgy şi Biro Zsolt-Istvan.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite