Suntem prezenți și pe

Politică

UPDATE. Klaus Iohannis: Jó napot kívánok (Să ai o zi frumoasă), PSD!

Publicat cu

în

Președintele României a anunțat adoptarea tacită în Camera Deputaților, printr-o înțelegere PSD-UDMR, a unui proiect de lege care prevede autonomia Ținutului Secuiesc! 

Declarația lui Klauss Iohannis, transmisă azi în direct de toate televiziunile de știri, este una dintre cele mai dure declarații făcute de un președinte al României din ultimii 30 de ani.

„Bună ziua, dragi români,

Jó napot kívánok (Să ai o zi frumoasă, n.r.), PSD!

Este incredibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlamentul României! PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaților o lege care dă o autonomie largă Ținutului Secuiesc! Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD! Este incredibil ce înțelegeri se fac în Parlamentul României! În timp ce noi, eu, Guvernul, celelalte autorități, ne luptăm să scăpăm de această pandemie, PSD-ul, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament ca să dea Ardealul ungurilor! 

Jó napot, Ciolacu! Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orban, în schimbul acestei înțelegeri?

Vedeți, dragi români, asta înseamnă o majoritate toxică, majoritatea toxică pesedistă! Acuma se înțelege poate mai bine de ce am vrut alegeri anticipate. Eu nu mai vreau ca problemele importante ale națunii să fie hotărâte de PSD. Eu nu mai vreau ca această majoritate pesedistă să hotărească împotriva României și împotriva românilor. Este inadmisibil așa ceva! Până sunt eu președintele României, o astfel de lege nu va exista!”, a declarat Klaus Iohannis.

Așadar, conducerea Camerei Deputaților, al cărei președinte este chiar președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, nu a trecut pe ordinea de zi proiectul de lege privind autonomia Ținutului Secuiesc, astfel că, după 60 de zile, s-a ajuns în situația ca acesta să fie adoptat tacit.

În situația nou creată, senatorii au fost convocați în ședință, de la ora 14, cu un singur proiect pe ordinea de zi: cel adoptat tacit, fără dezbatere, de Camera Deputaților. Senatul este cameră decizională, iar după ieșirea publică de acum a lui Iohannis, partidele parlamentare, inclusiv social-democrații, anunță că vor respinge proiectul inițiat de trei parlamentari UDMR.

Ce s-a întâmplat însă în Camera Deputaților, prin adoptarea tacită a unui proiect de lege antinațional, demonstrează unde poate duce politica, dacă este făcută de indivizi care își urmăresc doar interesele personale și de partid.

UPDATE, ora 16.00

Senatul a respins, în calitate de for decizional, proiectul privind Statutul de autonomie a Ţinutului Secuiesc, care prevedea ca acesta să devină regiune autonomă cu personalitate juridică. Senatorii au votat telefonic în favoarea raportului de respingere întocmit de Comisia de administraţie – 126 de voturi „pentru” şi 9 împotrivă.

Propunerea legislativă a trecut iniţial de Camera Deputaţilor, prin adoptare tacită, în forma depusă de iniţiatori – deputaţii UDMR Kulcsar-Terza, Jozsef-Gyorgy şi Biro Zsolt-Istvan.

Facebook Comments

Ne găsești și pe

Reclamă
Actualitate23 de minute în urmă

Un primar urechist: „Știam că se întâmplă ceva necurat acolo”. Aquacaraș și Poliția Locală Caransebeș îi demonstrează lui Felix Borcean că bate câmpii [FOTO]

Utile2 ore în urmă

O nouă ofertă publică pentru vânzarea de titluri de stat. Nazare: „Este o modalitate de economisire dedicată persoanelor fizice, în condiții avantajoase”

Actualitate3 ore în urmă

Filtre rutiere pe drumurile publice din Caraș-Severin. Zeci de șoferițe au fost trase pe dreapta de polițiști

Actualitate4 ore în urmă

„Cititul dăunează grav ignoranței!”. Elevii unei școli din Reșița au vestit venirea primăverii într-un mod inedit

Administrație6 ore în urmă

Prețul pandemiei, varianta DSP. Câți bani publici și pe ce au fost cheltuiți în Caraș-Severin în lupta împotriva COVID-19

Actualitate10 ore în urmă

Două străzi din Reșița, fără apă potabilă

Actualitate12 ore în urmă

Chinezăria din Lupac nu se dezice: ciurul de sortare e mai mult stricat decât activ

Politică13 ore în urmă

ȚEAPĂ. La împărțirea cașcavalului din ATOP, opoziția „unită” din CJ Caraș-Severin a propus trei candidați pe singurul loc oferit de liberali!

Sporto zi în urmă

Alin Minteuan, după o nouă înfrângere: „Trebuie să recunoaștem că atâta putem în acest moment”

Turismo zi în urmă

Cele mai lungi chei din țară se află în Caraș-Severin. „Zecile de cascade și sutele de peșteri și avene nu sunt întâmplătoare”

Cele mai citite