C-așa e-n weekend: Numărul cazurilor noi de COVID-19, în scădere atât în Caraș-Severin, cât și la nivel național

În ultimele 24 de ore, în Caraș-Severin au fost raportate 5 cazuri noi de infectare cu coronavirus, iar la nivel național, 952. De asemenea, în județul nostru s-a înregistrat încă un deces al unei persoane diagnosticate cu COVID-19, în timp ce la nivel național au fost raportate 39 de decese.

După ce, în ultimele 3 zile, au fost înregistrate, în medie, 17 cazuri noi de infectare cu coronavirus pe zi, astăzi, DSP Caraș-Severin raportează doar 5 cazuri noi. Scăderea vine, însă, pe fondul unui număr mic de teste efectuate la sfârșit de săptămână: 20 în ultimele două zile. De la începutul pandemiei, în Caraș-Severin au fost testate 3.675 de persoane, dintre care 664 au fost depistate pozitiv.

În ultimele 24 de ore, în Caraș-Severin a fost raportat încă un deces al unui pacient cu COVID-19, al 53-lea de la debutul pandemiei. Este vorba despre un bărbat din Reșița care se afla internat la Spitalul Județean de Urgență și care mai suferea de insuficiență renală și citoliză hepatică.

În momentul de față, în cele două spitale din Caraș-Severin care tratează cazuri COVID-19 sunt internați 104 pacienți: 51 la Spitalul Județean de Urgență Reșița și 53 la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș. Dintre aceștia, 2 prezintă forme mai grave ale bolii și sunt pe secția de Terapie Intensivă a spitalului din Reșița.

Grupul de Comunicare Strategică informează că, la nivel național, bilanțul cazurilor COVID-19 a ajuns la  86.785, după ce astăzi au fost raportate 952 de noi cazuri de îmbolnăvire. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 454 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Printre acestea se află și o persoană din Caraș-Severin. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.795.633 de teste. Dintre acestea, 14.670 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 7.904 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 6.766 la cerere.

Tot în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate și 39 de decese (23 bărbați și 16 femei) ale unor pacienți infectați cu coronavirus care erau internați în spitale din Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Caraș-Severin, Constanța, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Prahova, Sibiu, Teleorman, Vaslui, Vrancea și București. 32 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 2 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru 5 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent. În total, de la începutul pandemiei au decedat 3.578 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19.

În spitalele din țară sunt internați, în prezent, 7.213 de pacienți cu COVID-19. Dintre aceștia, 492 sunt la ATI. De asemenea, alte 9.132 de persoane confirmate cu infecție cu coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 5.839 de persoane se află în izolare instituționalizată.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available