Reșițenii sunt invitați la „Dans nomad” în spații publice neconvenționale

În perioada 1-5 septembrie 2020, reșițenii de toate vârstele pot experimenta, ca spectatori sau actori, dansul contemporan în Parcul Tricolorului, pe platoul fostei Case de Cultură, în Parcul Siderurgistului, la Muzeul de Locomotive, în curtea Muzeului Banatului Montan, la Complexul Atlantic sau în Parcul Cărășana. Aceste locații vor găzdui „DansNomad”, un proiect cultural cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Dans contemporan în spațiul public, cursuri de dans contemporan, un spectacol de dans invitat precum și ateliere de dans. Acestea sunt evenimentele la care sunt invitați reșițenii în perioada 1-5 septembrie, desfășurate în cadrul proiectului „DansNomad”. „Proiectul urmărește să contribuie la creșterea vizibilității dansului contemporan și formarea de public nou în rândul comunității. Timp de 5 zile, o echipă alcătuită din 11 artiști din diferite domenii, dans, actorie, muzică, multimedia, vor explora orașul Reșița și vor susține activități artistice și educative, prin intermediul dansului contemporan, pentru comunitate”, transmit organizatorii. Accesul la toate evenimentele cuprinse în proiect este gratuit.

Calendarul evenimentelor

Momente de dans în spațiul public:

Marți, 1 septembrie:

Parcul Tricolorului (ora 17.00)

Parcul Siderurgistului (ora 18.00)

Platoul din fața fostei Case de Cultură (ora 19.00)

Miercuri, 2 septembrie:

Parcul Siderurgistului (ora 17.00)

Muzeul Locomotivelor (ora 18.00)

Curtea Muzeului Banatului Montan (ora 19.00)

Joi, 3 septembrie:

Muzeul Locomotivelor (ora 17.00)

Parcul Tricolorului (ora 18.00)

Platoul din fața fostei Case de Cultură (ora 19.00)

Vineri, 4 septembrie:

Curtea Muzeului Banatului Montan (ora 17.00)

Parcul Siderurgistului (ora 18.00)

Parcul Tricolorului (ora 19.00)

Spectacol de dans invitat:

Sâmbătă, 5 septembrie:

Complex Atlantic (ora 19.00) – „Bite the Bullet/Remix”; Coregrafie și interpretare: George Pleșca și Anastasia Grigore. Aranjament muzical: Adrian Piciorea

„Este vorba despre un spectacol-duet construit de 2 tineri coregrafi, alcătuit din fragmente și schițe, un colaj de mișcare, gânduri și sentimente. Expresia englezească „bite the bullet” este echivalentul lui „a pune punct”. Astfel, coregrafii aleg o serie de momente, o colecție de situații pe care le trăiesc prin dans, lăsându-le apoi în urmă. Trecerile dintre momentele tandre de duet la cele de forțăa, de la conflict la vulnerabilitate, de la feminin la masculin creează un spectacol complex de dans contemporan ce ține publicul captivat și oferă energie și prospețime”, explică organizatorii.

Ateliere de dans contemporan:

Sâmbătă, 5 septembrie:

Parcul Cărășana: copii (7-13ani): ora 15; adolescenți (14-18ani): ora 16; adulți (+ 19 ani): ora 18. Durata fiecarui atelier va fi de o oră iar numărul maxim de locuri este de 20 de persoane pentru fiecare grupă de vârstă. Înscrierea se face la adresa de email: startdans4cities@gmail.co. Atelierele vor fi susținute de coregraful Maria Beatrice Tudor și actorul Alin Potop. Maria Beatrice Tudor este licențiată a Facultății de Teatru din cadrul UNATC București și absolventă a programului masteral de „Creație coregrafică” în cadrul aceleiași universități. A coregrafiat numeroase spectacole, împreună cu Asociația Delazero a implementat proiectul „OborContemporan”, a coordonat Școala de vară „Cadre și Forme” și a dezvoltat proiectul „StartDans” care face parte, alături de „DansNomad”, din inițiativa „Dance the Cities”. Alin Potop este absolvent ala aceleiași universități. Colabhorează, ca actor  cu Teatrul Național, Teatrul Bulandra, Teatrul Excelsior și Opera Comică pentru Copii.

Organizatorii atrag atenția că pe durata desfășurării evenimentelor este necesară purtarea măștii de protecție și respectarea distanței sociale de 2 metri între persoane.

Evenimente similare se vor desfășura și la Deva și Lugoj, iar evenimentul de încheiere a proiectului va avea loc pe 11 septembrie la Bastionul Maria Theresia din Timișoara, de la ora 19.30, unde vor fi prezentate scurte filme de dans realizate în cele 3 orașe, un spectacol de dans contemporan și va avea loc o discuție liberă cu publicul.

Parteneri ai proiectului sunt  Teatrul de Vest Reșița, Consiliul Județean Caraș-Severin, Primăria Reșița, Complex Atlantic, Muzeul Banatului Montan, Muzeul Național al Banatului și Consiliul Județean Timiș.

Sursă foto: gohunedoara.com

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite