Ca să-l cunoaștem mai bine pe Hurduzeu, trebuie să vedem cine-i Mocioalcă. „Este unul din baronii PSD… Tartorul PSD pe județ”

Silviu Hurduzeu a fost pus președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, în 2016, de către Ion Mocioalcă. Silviu Hurduzeu este susținut pentru un nou mandat în fruntea CJ de același Ion Mocioalcă, cel care a pus la cale chiar crearea unei alianțe județene în jurul PSD-PRO România pentru a-și atinge scopul. Deci dacă vreți să-l cunoașteți cât mai bine pe Hurduzeu, trebuie să începeți cu trecutul lui Mocioalcă.

Activist pentru drepturile omului, scriitor și jurnalist la Dilema Veche și Libertatea, Valeriu Nicolae are un masterat în diplomație, a lucrat pentru ONU, Comisia Europeană și Consiliul Europei, dar și pentru IBM și Microsoft, în SUA. A fost secretar de stat la Ministerul Muncii în timpul guvernului Cioloș și a fost membru PLUS, partid din care a demisionat. Pentru voluntariatul pe care îl face cu copiii din Ferentari, a fost desemnat Cetățeanul Anului, în 2013, de Parlamentul European.

Valeriu Nicolae prezintă aproape zilnic pe pagina sa de Facebook câte un CV de parlamentar reprezentativ pentru ceea ce înseamnă România ultimilor 20-30 de ani. După 30 de astfel de politicieni, astăzi a ajuns în atenția lui Valeriu Nicolae și un deputat de Caraș-Severin: Ion Mocioalcă. Deși s-ar putea să vă surprindă, cei doi au ceva în comun: Valeriu Nicolae este născut în Caransebeș, orașul în care s-a instalat Mocioalcă după ce și-a părăsit Mehedințiul natal.

Deoarece ne aflăm în campanie electorală, iar Mocioalcă are un rol capital în conturarea ofertei nominale (recte, Silviu Hurduzeu) a partidelor care conduc Consiliul Județean (PSD-PRO România), am considerat oportun să vă arătăm cum este văzut Mocioalcă prin ochii unui om care nu are parti-pris-uri și mize politice în Caraș-Severin. Dar care nu poate rămâne impasibil când vede în ce hal a ajuns județul în care s-a născut. Iată, în continuare, textul postat azi pe FB de către Valeriu Nicolae:

Mocioalcă, tartorul PSD pe județ

„Ion Mocioalcă este unul din baronii PSD. Apropiat al lui Ilie Sârbu, tatăl Dacianei Sârbu, și ea cu un CV sinistru, și socrul celui mai celebru impostor din politica noastră, domnul Ponta. Fata domniei sale a fost nășită de cuplul Ponta. Ilie Sârbu, și el ca orice nesecurist, a făcut studii teologice în străinătate în vremea comunismului. A fost și mâna dreaptă a lui Ioan Talpeș director SIE între 1992 și 1997 ca orice nesecurist. Numele lui Mocioalcă a apărut în scandalul deputaților cu dosare de rețea la securitate, scandal în urma căruia doar doamna Muscă a demisionat, restul deputaților devenind oameni de un incredibil succes, inclusiv politic.

Mocioalcă a fost șomer până cu câteva luni înainte de a împlini 30 de ani, dacă e să ne luăm după CV-ul domniei sale. Așa era normal în timpul comunismului, când fiecare făcea ce dorea el și porcii zburau în stoluri pe deasupra casei de peste 700 de metri pătrați primită moștenire de domnul deputat. Imediat ce termină facultatea aia la 30 de ani este angajat inginer la Caransebeș, locul unde m-am născut și eu.

Pasionat de cinste, onoare și rețele, se înscrie în PDSR, partidul dominat de foști securiști. Omul devine celebru pentru prietenia cu Ion Talpeș și învârtelile pe care le face. Din 1995, când este deja seful organizației fostului PSD în Caransebeș, explodează bunăstarea în el. Ca orice PSDist, are frica justiției, așa că se apucă de cursurile unei absolute bombe de facultate de drept pe bani, într-un loc ținut foarte secret, căci doar visează să devină coleg cu Nicolicea în Parlament.

În anul 2000 este deja Parlamentar. Devine, desigur, membru al comisiei unde are interese financiare, că doar nu s-a dus degeaba în Parlament. În 2002, la 44 de ani, termină bomba aia de facultate de drept și se apucă de un doctorat, firesc, în economie, ca orice geolog jurist deputat în Parlament.

Talpeș, la vremea aia, este consilier cu rang de ministru, Șef al Administratiei Prezidentiale și al Departamentului Securității Naționale, membru al Consiliului Suprem de Apărare a Țării, iar apoi, din 2004, devine șef la Comisia de Apărare, Ordine Publică și Siguranța Națională la Senat – mai pe scurt comisia pentru pensii speciale. Mocioalcă devine și el membru în Comisia de Apărare la deputați și este membru, secretar, vicepreședinte sau președinte al Comisiei la Camera Deputaților, de 16 ani, căci așa e scenariul. În 2005, Talpeș demisionează din PSD, iar Mocioalcă devine, coincidență, tartorul PSD pe județ.

În 2007 domnul Mocioalcă este lovit de studiu și face din senin un curs al Colegiului de Apărare al domnului Oprea și un masterat în economie, tot la o universitate secretă. Omul făcea tot în aceași perioadă și un doctorat în economie de care probabil uitase. În CV uită să ne spună și unde a făcut doctoratul, dar am aflat, este la Universitatea de Vest din Timișoara – sunt sigur că va fi o lectură foarte interesantă pentru cunoscători.

În 2008 revine, desigur, în Parlament unde, minune, este membru exact în Comisia unde nu mai este domnul Talpeș, aia unde împinge la greu pensii speciale. Se face remarcat prin recordul de a cheltui 14.000 EUR într-o singură lună din banii proștilor care îl plătesc. Își plătește, desigur, și fata din banul public că doar nu este prost.

În 2011, legal, după doar zece ani, devine doctor în economie, lucru care îl face, firesc, cel mai potrivit pentru a fi împreună cu Oprea, Nicolicea și Meleșcanu, să fie inițiatorul legii prin care se înfințează nenorocirea aia de Academie de Științe ale Securității Naționale, căci suntem blestemați de ironie.

Din februarie 2019 a trecut la nesecuriștii lui Ponta și este, desigur, iarăși, Președinte la Comisia de Apărare cea bună că nu avem un stat capturat.

Săpatul prin documentele domnului Mocioalcă a fost un exercițiu îngrozitor de scârbos. Omul trăznește a tot ce e mai putred în clasa noastră politică lucru care îl face favorit pentru deputăție din partea partidului lui Ponta.”

Dacă dl Mocioalcă găsește vreo inexactitate în acest CV, resita.ro îl invită să facă precizările necesare. În scris, așa cum a făcut-o Valeriu Nicolae, așa cum o facem și noi. Căci telefonic, ne-am lămurit cât de convingător poate fi domnul deputat. Dovada, aici: Echipa Mocioalcă-Hurduzeu spune că vrea o campanie civilizată. Dar iete-l pe deputat în mandatul 5: „Bă, sunteţi nişte neica nimeni! (…) Dă-te în p**a mea!” [AUDIO]

Explicație foto: Președintele CJ Hurduzeu alături de Ion Mocioalcă, în campania pentru alegerile parlamentare din decembrie 2016. Sursă foto: reper24.ro.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available