Suntem prezenți și pe

Actualitate

Cazuri noi de COVID-19 puține (și) la acest sfârșit de săptămână. Dar și două decese…

Publicat cu

în

14 persoane au fost confirmate pozitiv cu infecție cu coronavirus, în ultimele 48 de ore, în Caraș-Severin. De asemenea, doi cărășeni diagnosticați cu COVID-19 au decedat.

Potrivit raportării făcute astăzi de Direcția de Sănătate Publică, în Caraș-Severin au fost confirmate, în ultimele 48 de ore, doar 14 cazuri noi de COVID-19 (9 cazuri sâmbătă și 5 duminică). În același interval, au fost efectuate 56 de teste pentru depistarea infecției cu coronavirus, iar 10 pacienți diagnosticați cu COVID-19 și care se aflau la Spitalul Județean de Urgență din Reșița au fost declarați vindecați și au fost externați.

Din nefericre, la acest sfârșit de săptămână s-au înregistrat și două decese ale unor cărășeni confirmați pozitiv. „Este vorba despre un bărbat de 82 de ani din Bozovici care a decedat la Spitalul Județean de Urgență Reșița. Bărbatul prezenta comorbidități grave: hipertensiune arterială grad 2 cu risc cardiovascular foarte înalt și o formă severă de trombicitopenie. Cealaltă persoană decedată este un bărbat de 57 de ani din Turnu Ruieni care, de asemenea, suferea de afecțiuni grave: hipertensiune arterială grad 2 cu risc cardiovascular înalt, fibrilație arterială acută paroxistică, și care a decedat la o unitate medicală din județul Timiș”, informează purtătorul de cuvânt al DSP Caraș-Severin, Daniel Botgros.

De la începutul pandemiei, în Caraș-Severin au fost testate 4.924 de persoane pentru depistarea coronavirusului. În cazul a 1.130 de persoane rezultatul a fost pozitiv. Dintre persoanele confirmate cu infecție cu coronavirus, 69 au decedat (63 în spitalele din Caraș-Severin și 6 în Timiș).

În momentul de față, în cele două spitale din Caraș-Severin sunt internați 152 de pacienți cu COVID-19: la Spitalul Județean de Urgență Reșița, 68, iar la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș, 84. Dintre aceștia, 7 prezintă forme grave ale bolii și sunt la Terapie Intensivă (4 la Reșița și 3 la Caransebeș).

Facebook Comments

Cele mai citite