Cazuri noi de COVID-19 puține (și) la acest sfârșit de săptămână. Dar și două decese…

14 persoane au fost confirmate pozitiv cu infecție cu coronavirus, în ultimele 48 de ore, în Caraș-Severin. De asemenea, doi cărășeni diagnosticați cu COVID-19 au decedat.

Potrivit raportării făcute astăzi de Direcția de Sănătate Publică, în Caraș-Severin au fost confirmate, în ultimele 48 de ore, doar 14 cazuri noi de COVID-19 (9 cazuri sâmbătă și 5 duminică). În același interval, au fost efectuate 56 de teste pentru depistarea infecției cu coronavirus, iar 10 pacienți diagnosticați cu COVID-19 și care se aflau la Spitalul Județean de Urgență din Reșița au fost declarați vindecați și au fost externați.

Din nefericre, la acest sfârșit de săptămână s-au înregistrat și două decese ale unor cărășeni confirmați pozitiv. „Este vorba despre un bărbat de 82 de ani din Bozovici care a decedat la Spitalul Județean de Urgență Reșița. Bărbatul prezenta comorbidități grave: hipertensiune arterială grad 2 cu risc cardiovascular foarte înalt și o formă severă de trombicitopenie. Cealaltă persoană decedată este un bărbat de 57 de ani din Turnu Ruieni care, de asemenea, suferea de afecțiuni grave: hipertensiune arterială grad 2 cu risc cardiovascular înalt, fibrilație arterială acută paroxistică, și care a decedat la o unitate medicală din județul Timiș”, informează purtătorul de cuvânt al DSP Caraș-Severin, Daniel Botgros.

De la începutul pandemiei, în Caraș-Severin au fost testate 4.924 de persoane pentru depistarea coronavirusului. În cazul a 1.130 de persoane rezultatul a fost pozitiv. Dintre persoanele confirmate cu infecție cu coronavirus, 69 au decedat (63 în spitalele din Caraș-Severin și 6 în Timiș).

În momentul de față, în cele două spitale din Caraș-Severin sunt internați 152 de pacienți cu COVID-19: la Spitalul Județean de Urgență Reșița, 68, iar la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș, 84. Dintre aceștia, 7 prezintă forme grave ale bolii și sunt la Terapie Intensivă (4 la Reșița și 3 la Caransebeș).

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite