Cadastrare din fonduri europene pentru (încă) cinci comune din Caraș-Severin

 

Locuitorii din cinci comune cărășene, Cornea, Domașnea, Glimboca, Luncavița și Obreja, vor beneficia de cadastrare gratuită, costurile lucrărilor urmând a fi acoperite din fonduri europene.

 

Anunțul a fost făcut de Andrei Ungur, secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, după inițierea procedurii de licitație pentru serviciile de cadastrare ce se vor realiza pentru un nou lot de unități administrativ-teritoriale.

 

„Cadastrare gratuită pentru cetățenii din comunele: Cornea (4275 ha), Domașnea (5180 ha), Glimboca (4409 ha), Luncavița (4903 ha), Obreja (12271 ha). Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a inițiat o procedură de licitație deschisă pentru achiziționarea serviciilor de înregistrare sistematică în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară a imobilelor din 297 de unități administrativ-teritoriale (#UAT), din 37 de județe. Lucrările de cadastru general sunt gratuite pentru cetățeni și se desfășoară în cadrul Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF), iar finanțarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020”, anunță Andrei Ungur pe pagina sa de Facebook.

 

Procedura de achiziționare a serviciilor se va finaliza cu încheierea de contracte multianuale/lot, fiecare UAT reprezentând un lot. Valoarea totală a lucrărilor este estimată la 460 milioane de lei, acestea urmând a fi terminate pe parcursul a 24 de luni.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available