Cadastrare finalizată. Cărți funciare pentru proprietarii celor peste 12.000 de imobile dintr-o comună cărășeană

                                                           

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Caraș-Severin a finalizat lucrările de cadastru general în Berzovia. Noile cărți funciare ale celor 12.035 de imobile din comună au fost înmânate autorităților locale astăzi, 26 octombrie.

 

Lucrările de înregistrare sistematică a proprietăților din comuna Berzovia au vizat o suprafață de 11.882 de hectare și au început în anul 2016. Documentele au fost eliberate, gratuit pentru cetățeni, prin Programul național de cadastru și carte funciară 2015-2023, susținut de Guvernul României. Finanțarea a fost asigurată din veniturile proprii ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin OCPI Caraș-Severin. Astfel, proprietarii celor peste 12.000 de imobile din Berzovia vor putea intra, începând de astăzi, în posesia noilor cărți funciare.

 

CITEȘTE ȘI: 7,2 milioane de lei pentru înregistrarea imobilelor din 47 de UAT-uri cărășene în Sistemul unic de cadastru și carte funciară

 

„Berzovia este a doua unitate administrativ-teritorială (UAT) din județul Caraș-Severin care a fost cadastrată integral. Până în prezent, aproape 58.000 de proprietăți din județ au fost înregistrate în evidențele de cadastru și carte funciară, gratuit pentru cetățeni, dintre care circa 21.000 doar anul acesta. 21 de comune din județul nostru beneficiază de fonduri europene pentru înregistrarea tuturor proprietăților în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Pentru 16 dintre acestea au fost semnate deja contractele pentru înregistrarea sistematică a imobilelor, iar pentru celelalte cinci a fost lansată o licitație în această vară și sunt în evaluare financiară și tehnică pe SEAP, a declarat Rusalin Mureșan, directorul OCPI Caraș-Severin.

 

În prezent, din totalul de 77 de UAT-uri din județul Caraș-Severin, două sunt cadastrate în proporție de sută la sută: Măureni și Berzovia. În alte 59 se desfășoară lucrări de cadastru general în cadrul PNCCF, atât la nivel de UAT, cât și la nivel de sector cadastral.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite