„Călătoria unui joc”. Ateliere de educație nonformală pentru copii dezavantajați ai Reșiței

50 de copii și tineri din două cartiere mărginașe ale Reșiței, Mociur și Dealul Crucii, participă, pe parcursul acestie luni, la o serie de ateliere în cadrul cărora învață, prin intermediul jocului, să comunice liber, să își dezvolte abilitățile și gândirea critică și să se integreze mai ușor în societate.

Muzicoterapie, Inițiere în artele circului, Cunoaștere personală, Gastronomie și Sănătate prin mișcare sunt atelierele de educație nonformală organizate de Fundația Humanitas Pro Deo sub genericul „Călătoria unui joc”, la care sunt așteptați copiii din Mociur și Dealul Crucii până pe 4 decembrie. La acest sfârșit de săptămână, invitat special este Jean Baptiste Odobeștianu, muzicoterapeut atestat în Franța și licențiat în Pedagogie Socială, care va susține, la sediul Fundației Humnaitas Pro Deo, Atelierul de Muzicoterapie cu instrumente exotice colecționate din toată lumea.

„Mulți dintre copiii și tinerii defavorizați asociază procesul de învățare, de educație, cu o experiență neplăcută, plictisitoare, fără satisfacții. Încercăm prin acest proiect să provocăm 50 de tineri și copii din cartiere mărginașe din Reșita să participe la ateliere de lucru, de joacă, în care învățarea este una nonformală și se face prin joc”, informează directorul Fundației Humanitas Pro Deo Reșița, Floare Nica. Potrivit acesteia, scopul atelierelor este de a-i determina pe copiii și tinerii care provin din medii sociale cu probleme să învețe să gândească liber, să își dezvolte un simț critic constructiv care să-i ajute să hotărască independent de ceilalți și să facă distincție între ce este bine și ce este rău. „Datorită caracterului social al atelierelor, copiii vor pleca mai încrezători în propriile abilități de comunicare, își vor face prieteni noi, vor deveni mai deschiși în relațiile pe care le au, vor învăța ce înseamnă îndeplinirea unei sarcini, fie ea chiar în joc, cum să-și rezolve problemele cu care se confruntă într-un mod creativ și performant”, explică Floare Nica.

Proiecul „Călătoria unui joc” este cofinanțat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Caraș-Severin. Organizatorii precizează că activitățile din cadrul atelierelor sunt adaptate nevoilor și vârstei tinerilor și copiilor și sunt structurate pe grupe cu număr redus de participanți, astfel încât să fie asigurate toate normele de siguranță impuse de pandemia de COVID-19.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available