Campania „Mâinile Bucuriei” merge mai departe! Masă caldă pentru 30 de vârstnici din Reșița, de la „leoaicele” din Clubul Lions Onix

Demarată pe 16 martie cu scopul de a-i sprijini pe reșițenii din categoriilor sociale vulnerabile, care au fost afectați de măsurile luate din cauza pandemiei COVID-19, campania „Mâinile Bucuriei” merge mai departe cu sprijinul comunității. Primele care au răspuns apelului lansat de voluntarii ATOR Banatul de Munte au fost membrele Clubului Lions Onix Reșița.

„Clubul Lions Onix Reșița s-a alăturat campaniei inițiate de voluntarii ATOR Banatul de Munte în vederea continuării acțiunii de întrajutorare a persoanelor vârstnice aflate în situații dificile. Ei au demarat campania încă de la începutul pandemiei, au desfășurat-o timp de aproape 4 luni și noi, acum, prin fondurile pe care le-am alocat, reușim să asigurăm o masă caldă, timp de încă aproximativ două săptămâni, pentru 30 de vârstnici din Reșița”, a declarat președintele regional Lions Onix, Felicia Quint. Împreună cu voluntarii asociației și cu coordonatorul campaniei „Mâinile Bucuriei”, preotul Mihai Ciucur, „leoaicele” au participat la distribuirea porțiilor de mâncare, în mai multe cartiere din Reșița. „Am profitat de ocazie și am stat de vorbă cu vârstnicii, am aflat care le sunt nevoile. Sunt oameni singuri, bolnavi, care au mereu nevoie de ajutorul nostru. Sper ca, prin bunăvoința altor oameni de bine, această campanie să meargă mai departe, dar și să ne implicăm și în alte acțiuni de întrajutorare a persoanelor vârstnice din Reșița”, a precizat Felicia Quint.

Până acum, peste 120 de persoane din Reșița au primit, în cadrul campaniei „Mâinile Bucuriei”, ajutoare constând în prânzuri calde și pachete cu alimente, obiecte igienico-sanitare sau medicamente, în valoare de peste 40.000 de lei. „Au fost oferite 2.820 de prânzuri calde pe perioada stărilor de urgență și de alertă, în valoare de 32.210 lei, pachete cu alimente de bază în valoare de 6.827 lei, precum și medicamente și achitarea unor facturi urgente în valoare de 1.112 lei unor persoane aparținând categoriilor vulnerabile din Reșița. Mai exact, este vorba despre 60 de persoane vârstnice aflate în diferite situații dificile, bolnave, fără însoțitor, cu venituri foarte reduse, 10 persoane cu dizabilități precum și 15 familii, în total aproximativ 60 de persoane, aflate în situație dificilă din pricina izolării și pierderii ori diminuării surselor de venit”, a declarat preotul Mihai Ciucur.

În campanie au fost implicați peste 60 de voluntari de la ATOR Banatul de Munte, Centrul de Tineret Moniom și de la organizații și instituții care s-au alăturat demersului, cum ar fi Liga Studenților din Universitatea „Eftimie Murgu”, Fundația Comunitară Banatul Montan, Direcția de Asistență Socială a Primăriei Reșița, Asociația Guerilla Motors sau Inspectoratul  de Jandarmi Caraș-Severin.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite