Campania „Orașe curate!” ajunge la Reșița. Tombolă cu premii – Colectezi separat deşeurile electrice şi poți câştiga aparate electrocasnice!

 

O nouă campanie de colectare gratuită a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) de la populație se va desfășura în municipiul Reșița pe parcursul lunii octombrie. Organizatorii au pregătit premii atractive pentru reșițenii care colectează separat aceste deșeuri și le predau la centrele specializate.

 

Campania de colectare a DEEE-urilor, organizată de Primăria Municipiului Reșița alături de partenerii săi, Sistem de Colectare SLC Timiș SRL și Ecotic – prima organizație a producătorilor și importatorilor de echipamente electrice și electronice – se va derula în perioada 4-31 octombrie 2021.

 

În cadrul campaniei, locuitorii municipiului Reșița pot solicita preluarea gratuită de la domiciliu a deșeurilor voluminoase de echipamente electrice și electronice apelând la Sistemul de Colectare  SLC Timiș SRL și ECOTIC – 0751 302 119 sau *7711 –  sau la Primăria Municipiului Reşiţa –  0255.211.692 interior 173 sau 0255.210.258 – de luni până joi între orele 08.00-16.00 și vineri între orele 08.00-13.00. De asemenea, cetățenii pot merge personal să le predea la punctul fix de colectare de pe strada Căminelor FN, în data de 23 octombrie, între orele 09.00-15.00.

 

În categoria DEEE intră toate echipamentele electrice și electronice ieșite din uz care funcționau cu ajutorul bateriilor sau pe bază de curent, la priză:

 

– Aparate de uz casnic de mari dimensiuni: frigidere, congelatoare, maşini de spălat rufe, uscătoare de haine, maşini de spălat vase, maşini de gătit, sobe electrice, plite electrice, cuptoare cu microunde, aparate electrice de încălzit, radiatoare electrice, alte aparate de uz casnic de mari dimensiuni utilizate pentru încălzirea camerelor, a paturilor şi a scaunelor şi fotoliilor, ventilatoare electrice, aparate de aer condiţionat etc.;

 

– Echipamente de larg consum: aparate de radio, televizoare, camere video, aparate video, amplificatoare audio etc.;

 

– Aparate de uz casnic de mici dimensiuni: aspiratoare, aparate de curăţat covoare, alte aparate de curăţat, aparate de cusut, tricotat, aparate de călcat rufe, aparate de prăjit pâine, friteuze, maşini de măcinat cafea, filtre de cafea, cuţite electrice, aparate de tuns părul, uscătoare de păr, periuţe de dinţi electrice, aparate de ras, aparate pentru masaj şi alte aparate de îngrijire corporală, ceasuri deşteptătoare, ceasuri de mână, cântare etc.;

 

– Echipamente informatice şi de telecomunicaţii: unităţi centrale, minicalculatoare, imprimante, calculatoare personale (inclusiv unitate centrală, mouse, monitor şi tastatură), calculatoare portabile (inclusiv unitate centrală, mouse, monitor şi tastatură), calculatoare mici portabile (calculatoare foarte mici, portabile cu ecran sensibil – notebook), calculatoare electronice, imprimante, fotocopiatoare, maşini de scris electrice şi electronice, calculatoare de buzunar şi de birou, faxuri, telexuri, telefoane, telefoane fără fir, telefoane celulare, roboţi telefonici, baterii de orice dimensiuni etc.;

 

– Unelte electrice şi electronice: maşini de găurit etc.;

 

– Jucării: trenuri electrice sau maşini de cursă în miniatură, console portabile de jocuri video, jocuri video etc.

 

Participanţii la campanie vor primi bilete de tombolă pentru obiectele predate. Tragerea la sorţi va avea loc în data de 3 noiembrie, ora 12.00, în sala de ședințe a Primăriei Reşiţa din Piața 1 Decembrie 10918, nr. 1A. Premiile oferite în această campanie sunt: un televizor, două aspiratorare, două mașini de făcut pâine, două mașini de spălat cu presiune, cinci cafetiere și cinci brățări fitness.

 

„Prin această acțiune cetățenii orașului nostru sunt încurajați să se implice activ în protecția mediului prin colectarea separată a deșeurilor de echipamente electrice și electronice. Deșeurile predate vor fi transportate, dezmembrate și reciclate, astfel încât la final, DEEE-urile să nu mai reprezinte un pericol pentru mediu”, precizează reprezentanții Primăriei Reșița.

 

Pentru informaţii suplimentare despre modul de desfășurare a campaniei, cetățenii se pot adresa Serviciului Gospodărie Urbană, Biroul Activități Mediu, Monitorizarea Serviciilor de Utilități Publice și Relații cu Operatorii, din cadrul Primăriei Municipiului Reşiţa, la numerele de telefon 0255-210.258 sau 0255-211.692 interior 173 sau prin e-mail: mediu@primariaresita.ro.

 

Sursă foto: economica.net

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite