Plângeri penale și acuzații grave. Foști angajați ai Direcției de Drumuri Județene Caraș-Severin ar fi furat documente din instituție

 

Președintele Consiliului Județean (CJ) Caraș-Severin, Romeo Dunca, a făcut, în plenul ședinței de ieri, dezvăluiri șocante din interiorul Direcției de Drumuri Județene – structură a CJ pe care Dunca încearcă, de aproape un an de zile, să o reorganizeze, însă s-a lovit de „rezistența” angajaților care au fost disponibilizați.

 

Încă de la început, intenția președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, de a modifica organigrama Direcției de Drumuri Județene (DDJ) a întâmpinat opoziție puternică din partea angajaților care urmau să își piardă posturile. Acum, o parte dintre aceștia, cărora li s-a încheiat relația de muncă avută cu instituția, sunt acuzați că au intrat în sediu pentru a fura documente, în contextul în care, în paralel cu schimbările la schema de personal, președintele CJ a demarat și o serie de verificări ale contractelor inițiate de fosta conducere a DJJ, care s-au lăsat, deja, cu plângeri penale pentru abuz și neglijență în serviciu.

 

„Din păcate am avut această perioadă de timp în care am tot prelungit perioada de intrare în vigoare a noii organigrame datorită multiplelor metode de a întârzia acest lucru prin concedii medicale și câte și mai câte invenții. În final, s-a terminat și probabil că oamenii care au lucrat acolo au interese să sustragă anumite documente. (…) Ce să vă spun? Probabil că există un interes al unora să nu înțelegem exact ce s-a întâmplat acolo, cu atât mai mult cu cât probabil este în legătură cu plângerile pe care le-am făcut sau care sunt în lucru”, a declarat Romeo Dunca.

 

Acesta a precizat că directorul DJJ, Maria Păulescu, a făcut plângeri la poliție și a prezentat organelor de anchetă înregistrările de pe camerele de supraveghere care dovedesc că din sediul Direcției de Drumuri Județene sunt sustrase documente: „Am văzut și eu filmări în care oamenii intră, își iau documente sub braț, ies afară. A dispărut și semnătura electronică a doamnei Maria (Maria Păulescu, directorul DDJ Caraș-Severin, n.r.). În ziua în care a dispărut semnătura, am văzut pe camera video umbra pe scara de incendiu care a venit și a intrat în clădire”.

 

Referitor la verificările ce vizează activitatea Direcției de Drumuri Județene din anii trecuți, Romeo Dunca a precizat că acestea continuă, în cursul zilei de astăzi urmând să fie depusă o nouă plângere penală, ca urmare a faptului că „s-a constatat, din nou, că există un mare semn de întrebare față de modul în care s-au alocat niște bani și s-au risipit, practic, pe niște studii care nu au dus la niciun rezultat”.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available