UPDATE. Minoră de 14 ani, exploatată sexual. Proxeneții ar fi patru bărbați din Caraș-Severin

 

Polițiștii de la Crimă Organizată împreună cu procurori din cadrul DIICOT au efectuat, în această dimineață, percheziții domiciliare la mai multe adrese de pe raza județului Caraș-Severin la persoane bănuite că ar fi exploatat sexual o fată de 14 ani, pe care ar fi obligat-o să se prostitueze.

 

Potrivit anchetatorilor, calvarul fetei de 14 ani ar fi început anul trecut, când patru bărbați cu vârste cuprinse între 21 și 49 de ani au reușit, prin metoda „lover-boy” sau promițându-i câștiguri facile, să o convingă să se prostitueze.  „Profitând de starea vădită de vulnerabilitate a victimei și de starea materială precară a acesteia, traficanții au recrutat-o, au transportat-o și au adăpostit-o în vederea întreținerii de raporturi sexuale cu diferite persoane. Totodată, traficanții au întreținut la rândul lor, în mod repetat, raporturi sexuale cu minora”, informează DIICOT.

 

Pentru întreținerea raporturilor sexuale cu minora, „clienții” achitau sume cuprinse între 50 și 150 lei. În urma cercetărilor efectuate, anchetatorii au stabilit că o parte dintre „clienți” știau că fata este minoră și că este exploatată de către traficanți. Față de aceste persoane a fost începută urmărirea penală pentru săvârșirea infracțiunii de folosirea serviciilor unei persoane exploatate și folosirea prostituției infantile.

 

Polițiștii și procurorii au efectuat astăzi patru percheziții în acest dosar de trafic de minori, act sexual cu un minor, folosirea prostituției infantile și folosirea serviciilor unei persoane exploatate. În total, 15 persoane au fost duse la audieri. Activitățile au beneficiat de suportul Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română și de sprijinul Unității Centrale de Analiză a Informațiilor. Alături de polițiști și procurori, la acțiuni au participat și reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Timișoara și ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin.

 

UPDATE, 01 octombrie, 0ra 09.55

 

Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin informează că, în urma perchezițiilor efectuate ieri, Tribunalul Caraș-Severin a dispus măsura arestării preventive față de trei dintre cei patru bărbați bănuiți de comiterea faptelor. Aceștia au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă.  Față de cel de-al patrulea bărbat, procurorii DIICOT au dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. De asemenea, fata de 14 ani a fost preluată de reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin.

 

Sursă foto: unimedia.info 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite