Campionat de fotbal pentru copiii din zonele urbane marginalizate ale Reşiţei

 

Evenimentul va avea loc săptămâna viitoare, în cadrul proiectului „Locuim împreună în Reșița”, dezvoltat de Primăria Municipiului Reșița în parteneriat cu Direcția de Asistență Socială.

 

Campionatul de fotbal organizat în cadrul proiectului „Locuim împreună în Reșița” este adresat copiilor din zonele urbane marginalizate, aceştia având ocazia să concureze pe terenul de sport cu copii din alte zone ale oraşului. Competiţia va avea loc în perioada 6 – 8 iunie, pe terenul de sport sintetic din incinta Colegiului Tehnic Reșița.

 

„Campionatul de fotbal se va desfășura între copiii din ZUM-uri (zone urbane marginalizate) și echipe din ZUF-uri (zone urbane funcționale), pe următoarele categorii de vârstă: Juniori A: 2010 – 2012, Juniori B: 2012 – 2014 şi Juniori C: 2014 – 2016. Fiecare echipă va fi compusă din 11 jucători și patru rezerve, înscriși cu toții pe un tabel nominal semnat de către antrenorul/reprezentantul echipei (profesor de sport/învățător). Asistența medicală va fi asigurată cu sprijinul Asociației Reșița Europeană care va pune la dispoziție o ambulanță dotată regulamentar, însoțită de medicul și asistentul școlar. Vor fi acordate premii constând în cupe, medalii, diplome și materiale sportive”, informează Primăria Reşiţa.

 

Proiectul „Locuim împreună în Reșița” este dezvoltat de Primăria Municipiului Reșița în parteneriat cu Direcția de Asistență Socială şi este finanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman. „Obiectivul general al acestui proiect este îmbunătățirea condițiilor de locuire din spațiile locative publice și combaterea discriminării și a segregării ZUM ale municipiului Reșița prin facilitare comunitară, asistență juridică pentru reglementarea actelor de identitate și activități sportive, acțiuni comunitare, culturale și îmbunătățirea practicii locale până în decembrie 2023, urmărindu-se integrarea comunităților din ZUM în comunitatea mai largă a orașului, reglementarea actelor de identitate pentru obținerea drepturilor de asistență socială și încadrarea în școală a copiilor”, precizează reprezentanţii Primăriei Reşiţa.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available