CSM Reșița sau CSM Deva în Liga 2? Întrebare de baraj. UPDATE: 3-2 pentru rosso-neri!

 

Toți iubitorii de fotbal din Banatul Montan cred în echipa lor și așteaptă cu speranțe îndreptățite în promovare dubla de baraj pe care CSM Reșița o va disputa astăzi, 3 iunie și miercuri, 7 iunie. Dar optimismul este la el acasă și în tabăra adversarilor din Deva.

 

De 11 ani nu mai are Deva echipă în Liga 2. În urmă cu patru ani la Clubul Sportiv Municipal Deva a fost numit antrenor principal Ștefan Nanu, cel care performa ca jucător la Electroputere Craiova, Farul Constanța, Rapid București, Vitesse Arnhem și Oțelul Galați. Nanu avea să se stabilească cu familia în Deva, asumându-și ca obiectiv pe termen scurt crearea unei echipe competitive, pentru ca după doi-trei ani să poată ținti promovarea în Liga 2.

 

Anul trecut, al treilea cu Nanu „principal”, CSM Deva a terminat pe locul secund într-o serie câștigată de CSM Reșița, s-a calificat la baraj, dar a fost eliminată în semifinala promovării de ACS Dumbrăvița (1-5 acasă, 3-1 în deplasare!). De aceeași Dumbrăviță care trecea apoi în barajul final de CSM Reșița, o echipă cu jucători mult mai valoroși, dar conduși de un antrenor (Dan Alexa) depășit de situație la ora meciurilor decisive.

 

După ratarea promovării, la Reșița s-au luat măsuri radicale: bugetul secției de fotbal a fost înjumătățit, jucătorii cu contracte peste ceea ce arătaseră aceștia în teren au fost puși pe liber, iar antrenor principal a devenit cel ce coordonase Centrul de copii și juniori al clubului, Călin Cheregi. Cu misiunea de a construi o echipă în care să fie promovați și tineri de la juniori.

 

Dincolo, la clubul din Deva, în pofida eșecului de la baraj, bugetul nu a fost redus, acesta ridicându-se în actualul campionat, potrivit antrenorului Ștefan Nanu, la 4-500.000 de euro, fiind astfel comparabil cu cel al secției de fotbal de la Reșița. Totodată, după ce a disputat trei ani meciurile de acasă pe la Simeria și Orăștie, echipa deveană a revenit în noiembrie 2022 pe propriul teren, al cărui gazon a fost refăcut și arată foarte bine.

 

Plasate de FRF în serii diferite, CSM Reșița și CSM Deva au terminat sezonul regular pe primul loc. Bănățenii, cu 42 de puncte, 13 victorii, 3 egaluri și 2 înfrângeri. Ardelenii, neînvinși, cu 46 de puncte și 14 victorii. Ambele s-au menținut în frunte și la finalul play-off-ului, cu o mențiune în plus pentru Reșița, care a urcat la 61 de puncte (6 victorii, un egal și 2 înfrângeri), pe când CSM Deva s-a oprit la cota 56, obținând – după detașarea în clasament – doar 3 victorii și pierzând de 4 ori.

 

Evoluții diferite ale celor două echipe la primele duble de baraj. Reșițenii au ratat startul, dar au remontat de la 0-2 la 2-2 în tur și un surprinzător 7-2 la general cu ACSO Filiași. Hunedorenii, însă, au pornit bine, 1-0 la Șoimii Lipova, au marcat apoi de două ori la Deva, dar au terminat în corzi: 2-2 la final și calificare cu 3-2 la general.

 

După ce au avut 1.000 de spectatori în tribune la returul cu Șoimii, cei de la Deva au luat decizia ca la meciul de astăzi, cu CSM Reșița, să lase intrarea liberă pe un stadion cu o capacitate de 4.000 de locuri. Iar primarul Devei, Florin Oancea, a făcut apel la microbiștii din oraș să umple tribunele: „Este un meci foarte important, așteptat cu sufletul la gură de toți devenii. Sunt convins că stadionul va fi arhiplin, noi așteptăm peste 3.000 de suporteri, Doamne ajută să vină cât mai mulți, să susțină echipa, pentru că are nevoie de acest suport al publicului. Eu sper și cred în calificare și accederea în liga a doua. Promovarea este un vis care poate deveni realitate”. Iar optimismul edilului este întărit și de tehnicianul echipei, Ștefan Nanu: „Am încredere în jucătorii noștri și vom promova. Suntem peste cei de la Reșița, am mare încredere că vom face un meci mare”.

 

De partea cealaltă, și reșițenii cred în șansa lor. Sunt obligați să creadă. Obligați de rezultatele obținute până acum. De condițiile create jucătorilor de conducerea clubului și de municipalitate. Dar și de speranțele pe care și le pun în ei miile de suporteri de pretutindeni ai „Milanului din Banat”. Peste 250 dintre aceștia aflându-se acum pe drum spre Deva, pentru a-și încuraja favoriții la ora jocului. Care va începe la ora 18.00 și va fi transmis în direct de FRF. Dar nu uitați, meciul decisiv se va juca la Reșița, săptămâna viitoare. Miercuri, 7 iunie, ora 17.30. Atunci când mii de reșițeni vor veni în Valea Domanului, ca să-și susțină jucătorii, echipa, orașul.

 

Explicație foto: Bucuria victoriei și calificării roș-negre, după barajul cu Filiașul. Sursă foto: Miruna Mihancea

 

UPDATE – ora 14.55

 

Coloană de mașini cu suporteri rosso-neri, în drum spre Deva.

Sursă foto: FB Marcel Gușcă

 

UPDATE – ora 20.50

 

Victorie! CSM Deva – CSM Reșița 2-3 (1-0), după ce gazdele conduceau în minutul 50 cu 2-0! Negru (min. 61), Drăghiceanu (68) și Ardei (90+6) au întors rezultatul, astfel că rosso-nerilor le este suficient un scor de egalitate în returul de la Reșița pentru a obține promovarea.

 

UPDATE – 4 iunie 2023

După barajul de senzație CSM Deva – CSM Reșița 2-3. „Trebuie să fim încrezători, nu încrezuți. Până acum n-am realizat absolut nimic!”

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available