Suntem prezenți și pe

Politică

Candidatul PNL a câștigat alegerile în Caraș-Severin și în Reșița

Publicat cu

în

Alegătorii din Caraș-Severin nu au făcut opinie separată față de majoritatea românilor. Și aici, în Banatul de munte, Klaus Iohannis a fost preferatul electoratului. Candidata PSD a terminat pe primul loc în doar cinci județe: Giurgiu, Teleorman, Olt, Gorj, Mehedinți.

122.349 de voturi au fost exprimate azi, 24 noiembrie, în județul Caraș-Severin, în turul 2 al alegerilor prezidențiale. Pe listele permanente fiind înscrise 265.251 persoane, prezența la vot a fost de 46,12%. Deci sub media pe țară, de 49,87%.

Rezultatele parțiale ale votării din Caraș-Severin, conform numărătorii paralele a voturilor efectuată la sediul județean al PNL, după contorizarea cifrelor înregistrate în 67% din secțiile de votare cărășene, îl plasează pe primul loc pe candidatul PNL Klaus Iohannis, cu 58%, față de 42% Viorica Dăncilă – PSD.

S-a încheiat numărătoarea paralelă a voturilor din municipiul Reșița, unde pe listele permanente erau înscrise 71.123 persoane cu drept de vot. Potrivit acelorași surse liberale, au fost 29.185 de voturi exprimate, dintre care 28.438 au fost utile și se împart astfel: 17.285 – Iohannis, 11.153 – Dancilă. Procentual: 60,8% – candidatul PNL, 39,2% – candidatul PSD.

UPDATE. Ecart mai mic în Caraș-Severin. Dar scor bun pentru PNL CS?

Numărătoarea paralelă a voturilor din Caraș-Severin, realizată de liberali în baza copiilor proceselor-verbale de la fiecare secție de votare, îl menține pe Klaus Iohannis pe primul loc în județ, cu 56,45%, deci cu aproape 12 puncte procentuale peste Viorica Dăncilă, ajunsă la 43,55%. Ca număr de voturi, 67.686 de buletine de vot au avut pusă ștampila pe candidatul PNL și doar 52.212 pe candidatul PSD.

În urmă cu cinci ani, în turul 2 al alegerilor prezidențiale din 2014, Iohannis obținea în Caraș-Severin 51,93% din voturile valabil exprimate, dar cu 81.456 voturi. Contracandidatul său de atunci, Victor Ponta (din postura de premier PSD), a avut 48,07%, respectiv 75.395 voturi.

Față de procentajul din urmă cu cinci ani, scorul obținut acum în Caraș-Severin de către candidatul PNL este foarte bun. Dar comparativ cu rezultatul lui Iohannis înregistrat la nivel național, PNL Caraș-Severin a scos acum un punctaj mult sub așteptări.

Facebook Comments

Ne găsești și pe

Reclamă
Actualitate2 ore în urmă

Un primar urechist: „Știam că se întâmplă ceva necurat acolo”. Aquacaraș și Poliția Locală Caransebeș îi demonstrează lui Felix Borcean că bate câmpii [FOTO]

Utile4 ore în urmă

O nouă ofertă publică pentru vânzarea de titluri de stat. Nazare: „Este o modalitate de economisire dedicată persoanelor fizice, în condiții avantajoase”

Actualitate5 ore în urmă

Filtre rutiere pe drumurile publice din Caraș-Severin. Zeci de șoferițe au fost trase pe dreapta de polițiști

Actualitate6 ore în urmă

„Cititul dăunează grav ignoranței!”. Elevii unei școli din Reșița au vestit venirea primăverii într-un mod inedit

Administrație7 ore în urmă

Prețul pandemiei, varianta DSP. Câți bani publici și pe ce au fost cheltuiți în Caraș-Severin în lupta împotriva COVID-19

Actualitate11 ore în urmă

Două străzi din Reșița, fără apă potabilă

Actualitate14 ore în urmă

Chinezăria din Lupac nu se dezice: ciurul de sortare e mai mult stricat decât activ

Politică15 ore în urmă

ȚEAPĂ. La împărțirea cașcavalului din ATOP, opoziția „unită” din CJ Caraș-Severin a propus trei candidați pe singurul loc oferit de liberali!

Sporto zi în urmă

Alin Minteuan, după o nouă înfrângere: „Trebuie să recunoaștem că atâta putem în acest moment”

Turismo zi în urmă

Cele mai lungi chei din țară se află în Caraș-Severin. „Zecile de cascade și sutele de peșteri și avene nu sunt întâmplătoare”

Cele mai citite