Caraș-Severin, la zece zile de începerea anului școlar: Unități de învățământ fără pază, fără autorizații de securitate la incendiu și fără microbuze pentru transportul elevilor

 

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) a început verificările în cele peste 400 de unități de învățământ din Caraș-Severin în vederea deschiderii în condiții optime a anului școlar 2022-2023.

 

La solicitarea Instituției Prefectului, Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin a întocmit un raport referitor la modul în care unitățile de învățământ preuniversitar din județ sunt pregătite în vederea deschiderii noului an școlar, atât în ceea ce privește condițiile igienico-sanitare, cât și în ceea ce privește existența autorizațiilor și a avizelor, asigurarea pazei sau a transportului școlar.

 

„La nivelul unităților de învățământ din județul Caraș-Severin, sunt asigurate măsurile igienico-sanitare, conform informărilor conducerilor, fapt ce urmează a fi verificat în cadrul inspecțiilor tematice realizate în teritoriu de către inspectorii școlari responsabili de zonă geografică, inspecții care vor viza și verificarea gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar”, se precizează în raportul semnat de inspectorul școlar general Carina Pristavu.

 

CITEȘTE ȘI: Creștere alarmantă a infracțiunilor comise în școlile din Caraș-Severin. Au fost sesizate loviri și alte violențe, purtare abuzivă și agresiuni sexuale

 

Potrivit raportului de etapă întocmit de inspectorii școlari, „nouă unități de învățământ nu dețin autorizație sanitară de funcționare; 246 unități de învățământ nu dețin autorizație de securitate la incendiu, dintre care 81 nu necesită, fiind clădiri vechi, nemodificate structural; 134 de unități de învățământ nu beneficiază de servicii de pază și supraveghere; 35 unități de învățământ nu beneficiază de microbuze școlare; 84 de unități de învățământ au fost în proces de reabilitare – la 57 lucrările au fost finalizate, iar la 27 sunt în curs de finalizare”.

 

Pentru anul școlar 2022-2023, care va începe în 5 septembrie, rețeaua școlară a județului Caraș-Severin însumează 410 unități de învățământ. Din cauza numărului mic de elevi, au fost propuse spre desființare școlile primare din satele Valea Roșie și Globurău și grădinița din Petnic. Pe de altă parte, pentru că au existat cereri de înscrieri, în satul Rugi a fost înființată o grădiniță cu program normal, arondată Școlii Gimnaziale Cornuțel – unitate de învățământ cu personalitate juridică, fără a fi inclusă în rețeaua școlară până la primirea acordului Ministerului Educației.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available