Suntem prezenți și pe

Actualitate

Caraș-Severin, RECORD de cazuri noi COVID-19 în ultimele 24 de ore! Creștere de la 91 la 100 de infectați!

Publicat cu

pe

DSP a anunțat, astăzi, 9 cazuri noi de COVID-19 în Caraș-Severin, înregistrându-se, astfel, o creștere cu 10 la sută a numărului total de cazuri confirmate în județ de la începutul pandemiei. Este cel mai mare salt înregistrat în 24 de ore!

După ce, aseară, a fost anunțat încă un deces al unui pacient din Caraș-Severin confirmat cu COVID-9, al 6-lea de la începutul pandemiei și primul în care pacientul nu avea afecțiuni asociate, nici veștile venite astăzi dinspre autorități nu sunt dintre cele mai bune.

Direcția de Sănătate Publică Caraș-Severin informează că numărul total al cazurilor de COVID-19 din județ a ajuns la 100, după ce, în ultimele 24 de ore, au fost confirmate 9 cazuri noi de infectare cu coronavirus. 5 dintre pacienții diagnosticați cu COVID-19 au fost internați la Spitalul Județean de Urgență Reșița și 4 la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș. În prezent, în cele două unități medicale sunt internate 33 de persoane confirmate cu coronavirus.

CITEȘTE ȘI: COVID-19 a mai răpus un cărășean. Al 6-lea! „Nu era cunoscut cu alte boli grave”

Avem, totuși, și o veste bună. În ultimele 24 de ore, 5 pacienți cu COVID-10 au fost declarați vindecați și au fost externați (4 la Caransebeș și unul la Reșița).

În momentul de față, „în Caraș-Severin sunt izolate la domiciliu 222 de persoane. 7 persoane au ieșit din izolare în ultimele 24 de ore. În carantină sunt 245 de persoane, dintre care 26 nou intrate. Alte 10 persoane au ieșit din carantină”, mai informează reprezentanții Direcției de Sănătate Publică.

La nivel național, potrivit informațiilor transmise de Grupul de Comunicare Strategică. „până astăzi, 2 mai, au fost confirmate 12.732 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 4.547 au fost declarate vindecate și externate iar 755 au decedat”.

Sursă foto: euractiv.com

CITEȘTE ȘI informația de ULTIMA ORĂ: Focar familial de coronavirus la Bocșa

Actualitate

Crește, în continuare, numărul cărășenilor vindecați de COVID-19

Publicat cu

pe

Peste 90 la sută dintre cărășenii diagnosticați cu COVID-19 au reușit să învingă coronavirusul și au fost externați. Majoritatea au fost tratați în spitalele din Reșița și Caransebeș. În momentul de față, în cele două unități medicale mai sunt doar 4 pacienți cu COVID-19!

Alți 2 cărășeni care au fost tratați pentru infecția cu coronavirus au fost externați, în ultimele 24 de ore, după ce au fost declarați vindecați. Aceștia erau internați la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș, unitate medicală în care, în momentul de față, mai sunt doar 2 pacienți cu COVID-19. Alți 2 pacienți sunt internați la Spitalul Județean de Urgență Reșița.

CITEȘTE ȘI: Au mai rămas 6! Oficial, doar 6 cărășeni mai au COVID-19!

Potrivit datelor furnizate de DSP, de la începutul pandemiei, în Caraș-Severin au fost înregistrate 112 cazuri de COVID-19. Dintre persoanele depistate pozitiv, 101 s-au vindecat (41 la Reșița, 49 la Caransebeș și 11 în Timiș) și 7 au decedat, dintre care una din alte cuaze noncovid.

DSP Caraș-Severin mai informează că numărul persoanelor aflate în izolare la domiciliu a ajuns, astăzi, la 3.892, după ce, în ultimele 24 de ore, 12 persoane au ieșit și alte 387 au intrat în izolare. În carantină insituționalizată se mai află doar 5 persoane.

La nivel național, „până astăzi, 29 mai, au fost confirmate 18.982 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 12.829 au fost declarate vindecate și externate. Totodată, până acum, 1.240 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat”, transmite Grupul de Comunicare Strategică.

 

Continuați lectură

Actualitate

1 iunie, valul 2 de relaxare. Cadou pentru români de Ziua Internațională a Copilului!

Publicat cu

pe

La finalul ședinței de azi de la Cotroceni, la care au participat, alături de președintele României, premierul Ludovic Orban, miniştrii de Interne, Educaţiei, Sănătăţii, Economiei, Apărării, Justiţiei și secretarul de stat Raed Arafat, Klaus Iohannis a anunțat măsurile de relaxare a restricțiilor care ar putea fi aplicate începând cu data de 1 iunie 2020.

Precizând că la nivel național avem și azi aproape 200 de cazuri noi de COVID-19 și aproape 200 de infectați cu coronavirus încă internați pe secțiile ATI, așadar „nu putem vorbi de o reducere semnificativă”, „deci, atenție!, atenție!, atenție!”, președintele Klaus Iohannis a anunțat că din 1 iunie câteva activități momentan interzise redevin posibile.

Acestea ar fi: redeschiderea teraselor în condiții speciale, cu maximum 4 persoane la masă, cu cel puțin 2 metri distanță între mese, dar și cu alte măsuri ce vor fi comunicate; reluarea transportului internațional rutier și feroviar, în condiții de distanțare și de igienă; deplasările între localități vor fi libere, fără declarație; se va putea merge la plajă, dar cu păstrarea distanței de 2 metri între scaunele șezlonguri; redevine posibilă organizarea de spectacole, însă doar în aer liber și cu cel mult 500 de spectatori; reluarea activităților sportive, mai precis competițiile în aer liber, cu excepția sporturilor de contact – competiții ce se vor desfășura fără spectatori.

Klaus Iohannis s-a referit și la urgențele din sistemul de învățământ. Astfel, examenele naționale vor avea loc fizic (în clase), așa cum au fost anunțate de câteva săptămâni: din 15 iunie – Evaluarea Națională, apoi examenele de Bacalaureat. Pentru Evaluarea Națională, în cazul copiilor găsiți cu febră la intrarea în școală sau izolați acasă, împreună cu familia, deci numai pentru pentru motive medicale și de carantină, se organizează o a doua sesiune, începând din 29 iunie. Totodată, și pentru Bacalaureat va fi o a doua sesiune, în august, așa cum era organizată în alți ani, a precizat președinteel României.

„Cu toții vom reuși să depășim cu bine pentru această perioadă dacă vom respecta distanțarea fizică, vom purta mască și avem grijă să ne spălăm pe mâni cât mai des”, a subliniat în finalul declarației Klaus Iohannis.

Continuați lectură

Actualitate

Au mai rămas 6! Oficial, doar 6 cărășeni mai au COVID-19!

Publicat cu

pe

Doar 6 cărășeni infectați cu SARS-CoV-2 se mai află în spitale, sub tratament. În ultimele 24 de ore, au fost declarați vindecați și, în consecință, au beneficiat de externare 4 conjudețeni – 3 tratați la Spitalul Județean de Urgență Reșița și 1 la o unitate spitalicească din Timișoara.

Este a 6-a zi consecutivă fără niciun caz nou confirmat cu COVID-19 în Caraș-Severin! Ne apropiem așadar de recordul de 8 zile consecutive înregistrat când numărul total de cărășeni infectați a stat nemișcat, la 110. Au urmat două cazuri noi, s-a ajuns la 112 de la începutul pandemiei, iar acum, iată, ne aflăm într-o nouă serie de vești pozitive.

Mai mult decât atât, potrivit ultimelor raportări ale DSP Caraș-Severin, scade constant și presiunea pe medicii din saloanele de boli infecțioase, în prezent mai aflându-se 2 pacienți cu COVID-19 internați la Spitalul Județean de Urgență Reșița și 4 la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș. Cadrele medicale din cele două unități spitalicești din județ, împreună cu cele de la „Victor Babeș” din Timișoara, chiar merită felicitate pentru rezultatele obținute în lupta cu COVID-19. Rata de vindecare a pacienților cărășeni a ajuns acum la 88% și e pe cale să atingă 94%, dacă ultimele 6 cazuri vor avea același deznodământ fericit.

Alte cifre comunicate azi de autoritățile județene: 1.557 de persoane au fost testate de când a apărut pandemia; persoane aflate acum în izolare la domiciliu – 3517; persoane ieșite din izolare în ultimele 24 de ore – 7; persoane aflate în carantină – doar 5, dintre care 4 la cerere și una obligată.

La nivel național, potrivit informațiilor transmise de Grupul de Comunicare Strategică, până astăzi, la ora 13, pe teritoriul României au fost confirmate 18.791 de cazuri de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Dintre acestea, 12.629 s-au vindecat, iar 1.229 au decedat. De la precedenta informare venită de la GCS, au fost înregistrate 197 de noi cazuri de îmbolnăvire. Pe secțiile de Terapie Intensivă, în acest moment sunt internați 182 de pacienți cu COVID-19, dintre care niciun cărășean.

Continuați lectură

Cele mai citite