Caraș-Severinul, pus de „The Guardian” în topul destinațiilor turistice din 2020!

Ziarul britanic „The Guardian” pune România pe harta destinațiilor alternative de turism. Printre atracții, zimbrii de la Armeniș.

„Nu trebuie să zburați până în sudul Africii pentru a merge în safari – România este unul dintre cele mai bune locuri din Europa pentru a vedea mamifere mari în sălbăticie”. Aceasta nu este reclama vreunei agenții de turism din țara noastră, ci argumentul pentru care Mark Johanson, travel writer la „The Guradian”, a inclus România printre cele 20 de locuri din întreaga lume care trebuie vizitate în 2020, datorită proiectelor comunitare axate pe conservarea biodiversității.

Autorul vorbește despre Delta Dunării, despre programul de ecoturism al Fundaţiei Conservation Carpathia ce include trasee de urmărire a urşilor și despre proiectul „Life Bison”, finanțat de Comisia Europeană, de reintroducere a zimbrilor în Munții Țarcu și Poiana Ruscă, desfășurat de Rewilding Europe și WWF România.

„Pe lângă beneficiile pe care turismul pentru viață sălbatică îl aduce comunităților locale, reintroducerea zimbrilor – care au dispărut din România acum 200 de ani – va creşte, totodată, și biodiversitatea”, notează „The Guardian”. Cititorii articolului sunt informați că, în zonă, sunt organizate sejururi de urmărire a zimbrilor. O experiență de două nopți, oferită de European Safari Company, costă de la 299 de euro, inclusiv ghidaj şi mese. Și asociaţia locală implicată în proiectul de reintroducere a zimbrilor, Măgura Zimbrilor Armeniș, oferă diverse excursii, drumeții, ciclism şi cazare în casele localnicilor.

Proiectul de reintroducere a zimbrilor în Munții Țarcu a început în 2014, în vecinătatea comunei Armeniș. Potrivit WWF România, în ultimii cinci ani, „73 de zimbri au fost aduși din nouă rezervații și centre de reproducere din Europa și România. Astăzi, circa 50 de animale străbat liber cele două zone de resălbăticire din Munții Țarcu și Munții Poiana Ruscă”.

Printre celelalte destinaţii alternative recomandate de The Guardian se regăsesc, cu diferite obiective, Slovenia, Suedia, Italia, Elveția, Olanda, Spania, Danemarca, Austria, Finlanda, Portugalia, Marea Britanie, Scoţia, Irlanda de Nord, Japonia, SUA,  Canada, Sri Lanka și Chile.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite