Suntem prezenți și pe

Educație

Marius Cornici, din nou inspector școlar general?!

Publicat cu

în

Anunțul a fost făcut astăzi, 9 ianuarie, de președintele Klaus Iohannis, în cadrul conferinței de presă din această după-amiază transmisă în direct de televiziunile de știri.

Ne referim la un anunț făcut azi de președintele României, când a fost întrebat dacă i se pare normal ce se întâmplă acum la vârful sistemului de învățământ, în sensul că ministrul Educației face numiri de inspectori școlari generali interimari în mai multe județe, în loc să organizeze concursuri pentru aceste funcții. Klaus Iohannis a răspuns că, tocmai, în prezent se lucrează la nivelul ministerului la o nouă metodologie de organizare a concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de inspectori școlari generali, iar odată cu finalizarea acesteia, se vor organiza și concursurile respective.

În acest context, competiția pentru funcția de inspector școlar general în Caraș-Severin, ocupată interimar din data de 6 decembrie 2019 de către Carina Pristavu, se anunță deschisă. Suntem curioși dacă agramatul activist pesedist Marius Cornici, numit în februarie 2019, în timpul guvernării Dăncilă, inspector general școlar în Caraș-Severin la propunerea conducerii Organizației Județene PSD, deci a Luminiței Jivan, se va înscrie la concursul despre care a vorbit azi Iohannis. Cert e că, iată, Guvernul PNL îi va oferi curând lui Marius Cornici șansa să redevină capul ISJ-ului cărășean. Dar nu prin numire, așa cum s-a obișnuit Cornici să aterizeze pe diferite funcții de șef, ci printr-un concurs la care nu va avea secretară căreia să-i dicteze lucrarea.

Sursă foto: reper24.ro

Facebook Comments

Ne găsești și pe

Reclamă
Actualitate6 minute în urmă

Accident rutier produs la „Kilometrul 8”

Social3 ore în urmă

Au donat sânge, au salvat vieți și au ajutat familii aflate în dificultate [FOTO]

Actualitate4 ore în urmă

17 incendieri de vegetație, 50 de hectare pârjolite în Caraș-Severin. „Zero vinovați, zero măsuri, zero amenzi” [VIDEO]

Administrație18 ore în urmă

Stația de oxigen de la Staționarul 3 al SJUR va fi repusă în funcțiune. Consiliul Județean a alocat sumele necesare

Sănătate22 de ore în urmă

12 posturi de medici scoase la concurs în Reșița. S-au înscris doar 7 candidați, dintre care 5 medici rezidenți. Nu se găsesc soluții pentru Terapia Intensivă!

Actualitate24 de ore în urmă

UPDATE. Se întrerupe furnizarea apei potabile în zona Pecinișca din Băile Herculane. Și în cartierul Poiana Golului dn Reșița

Actualitateo zi în urmă

UPDATE. Un nou focar de COVID-19 la Spitalul Județean de Urgență Reșița. Numărul focarelor s-a dublat, în ultima lună, în Caraș-Severin

Actualitate2 zile în urmă

Un primar urechist: „Știam că se întâmplă ceva necurat acolo”. Aquacaraș și Poliția Locală Caransebeș îi demonstrează lui Felix Borcean că bate câmpii [FOTO]

Utile2 zile în urmă

O nouă ofertă publică pentru vânzarea de titluri de stat. Nazare: „Este o modalitate de economisire dedicată persoanelor fizice, în condiții avantajoase”

Actualitate2 zile în urmă

Filtre rutiere pe drumurile publice din Caraș-Severin. Zeci de șoferițe au fost trase pe dreapta de polițiști

Cele mai citite