Marius Cornici, din nou inspector școlar general?!

Anunțul a fost făcut astăzi, 9 ianuarie, de președintele Klaus Iohannis, în cadrul conferinței de presă din această după-amiază transmisă în direct de televiziunile de știri.

Ne referim la un anunț făcut azi de președintele României, când a fost întrebat dacă i se pare normal ce se întâmplă acum la vârful sistemului de învățământ, în sensul că ministrul Educației face numiri de inspectori școlari generali interimari în mai multe județe, în loc să organizeze concursuri pentru aceste funcții. Klaus Iohannis a răspuns că, tocmai, în prezent se lucrează la nivelul ministerului la o nouă metodologie de organizare a concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de inspectori școlari generali, iar odată cu finalizarea acesteia, se vor organiza și concursurile respective.

În acest context, competiția pentru funcția de inspector școlar general în Caraș-Severin, ocupată interimar din data de 6 decembrie 2019 de către Carina Pristavu, se anunță deschisă. Suntem curioși dacă agramatul activist pesedist Marius Cornici, numit în februarie 2019, în timpul guvernării Dăncilă, inspector general școlar în Caraș-Severin la propunerea conducerii Organizației Județene PSD, deci a Luminiței Jivan, se va înscrie la concursul despre care a vorbit azi Iohannis. Cert e că, iată, Guvernul PNL îi va oferi curând lui Marius Cornici șansa să redevină capul ISJ-ului cărășean. Dar nu prin numire, așa cum s-a obișnuit Cornici să aterizeze pe diferite funcții de șef, ci printr-un concurs la care nu va avea secretară căreia să-i dicteze lucrarea.

Sursă foto: reper24.ro

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite