Cărășean trimis în judecată de către DNA la mai bine de 8 ani de la săvârșirea faptei

Un cărășean a fost trimis în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara la mai bine de 8 de ani de la data săvârșirii faptei. Acesta este acuzat de fals și fraudarea fondurilor europene.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, în campania aferentă anului 2011, în cadrul schemelor de sprijin pe suprafață, cărășeanul ar fi depus la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.) mai multe documente false sau inexacte, prin care atesta că îndeplinește condițiile de eligibilitate prevăzute de lege pentru accesarea fondurilor nerambursabile.
„Concret, numărul de animale ce ar fi fost declarat de inculpat (2.256 ovine și 15 bovine) este cu mult mai mare decât cel existent în registrul agricol și în Sistemul Național de Identificare și Înregistrare a Animalelor (S.N.I.I.A.). Aceste demersuri ar fi avut ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri nerambursabile în cuantum de 306.985,28 lei, prejudiciu ce a fost reparat integral până în acest moment procesual”, transmit procurorii DNA printr-un buletin de presă.
A.P.I.A. s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 742.566 lei, reprezentând valoarea întregului sprijin aferent campaniei 2011, la care se adaugă accesoriile fiscale, prevăzute de legislația în vigoare.
Dosarul urmează a fi judecat, în cameră preliminară, de către Tribunalul Caraș-Severin.
Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available