Drumul spre Occident (încă) trece prin Caraș-Severin. Migranții continuă să forțeze frontiera româno-sârbă

Majoritatea migranților care ajung fraudulos în județul nostru provin din Orientul Mijlociu, iar ceilalți – din țări africane ori din Albania sau Kosovo. În drumul lor spre Occident, ei încearcă să ocolească, prin România, frontiera dintre Serbia și Ungaria, unde autoritățile maghiare au ridicat garduri.

Peste 1.200 de cetățeni străini au fost depistați, de la începutul anului, în zona liniei de frontieră româno-sârbă, unde se aflau cu scopul de a forța granițele și de a intra în România pentru ca, ulterior, să ajungă în vestul Europei. Migranții au fost opriți din drum înainte să intre în țara noastră, însă pe teritoriul statului vecin, Serbia, încă se mai află un număr important de migranți din Orientul Mijlociu și din Africa și, chiar dacă majoritatea preferă să încerce intrarea în țara noastră prin Timiș, nici județul Caraș-Severin nu este ocolit.

De la începutul anului, polițiștii de frontieră cărășeni au depistat 75 de străini care au reușit să treacă fraudulos frontiera. Aceștia se aflau fie în imediata vecinătate a graniței, fie, ajutați de călăuze, reușiseră să se îndepărteze și au fost găsiți în satele din zona de frontieră. Polițiștii au întocmit 27 de dosare penale, dintre care șapte pentru trafic de migranți, pe numele unor cetățeni români care au făcut o „afacere” din transportul migranților.

În ultimii trei ani, aproape 1.000 de cetățeni străini au fost depistați de polițiștii de frontieră cărășeni pe raza localităților situate în zona de frontieră, unde au ajuns după ce au reușit să intre ilegal în țara noastră. Este vorba, în special, despre cetățeni din țări precum Siria, Afganistan, Iran, Pakistan sau Irak, care intenționau să tranziteze România pentru a ajunge în state din vestul Europei.

Explicație foto: Migranți intrați ilegal în țară și prinși la Forotic, de către polițiștii de frontieră.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite