Drogat la volan, în trafic. Încă un caz în Caraș-Severin

Un reșițean s-a urcat drogat la volan și a fost depistat de către polițiști chiar pe DN 6, în apropierea stațiunii Băile Herculane. Șoferul avea în mașină și un borcănel cu rezerve…

Polițiștii au muncit din greu în acest sfârșit de săptămână, fiind desfășurate mai multe acțiuni care au avut ca rezultat depistarea în flagrant delict a 8 persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni și constatarea a peste 500 de contravenții, în valoare de aproape 192.000 de lei. În trafic, pentru nereguli rutiere, au fost reținute 35 de permise de conducere.

„În perioada 14-16 decembrie, peste 435 de polițiști cărășeni au organizat 50 de acțiuni, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice și au intervenit la 106 sesizări, dintre care 79 prin 112. Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 505 sancţiuni contravenționale, în valoare de 191.500 de lei, dintre care 461 pentru nerespectarea regulilor privind circulația pe drumurile publice. În ultimele 72 de ore, au fost sesizate 33 de infracţiuni, iar polițiștii au surprins în flagrant delict 8 persoane. În trafic, poliţiştii rutieri au constatat 9 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. În cazul a 35 de conducători auto, a fost reținut permisul de conducere, pentru abaterile constatate, fiind retrase și 13 certificate de înmatriculare”, explică inspectorul Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.

Pe lângă cifrele seci și statistice, polițiștii din Caraș-Severin au venit și cu prezentarea unor situații concrete: „în noaptea de sâmbătă, 14 decembrie, în jurul orei 02.30, polițiști din cadrul Poliției Stațiunii Băile Herculane și Secției 4 Poliție Rurală Mehadia au oprit în trafic, pe DN6, un autoturism condus de un tânăr de 28 de ani din Reșița, care a fost testat cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind pozitiv în cazul a 3 substanțe psihoactive.

De asemenea, asupra bărbatului de 28 de ani a fost găsit un recipient din sticlă, conținând muguri și fragmente vegetale de culoare verde-oliv, iar în interiorul autoturismului au fost găsite un alt recipient din sticlă transparentă conținând același tip de fragmente, precum și un plic, în care se afla ambalată o substanță solidă de culoare albă, care ar fi aparținut pasagerului – un bărbat de 32 de ani, din Reșița.

Conducătorul auto a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge și urină, iar substanțele găsite au fost ridicate de polițiști în vederea continuării cercetărilor”, povestește inspectorul Alina Boeru.

În cauză au fost întocmite acte premergătoare săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și deținere de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept. Zilele trecute vă informam că, în primele 11 luni ale anului, pe drumurile publice din Caraș-Severin au fost depistați 33 de șoferi drogați, față de doar trei în aceeași perioadă a anului trecut. Luna decembrie, așadar, nu este nici ea curată în ceea ce privește astfel de cazuri.

„Tot în noaptea de sâmbătă, 14 decembrie, în jurul orei 03.50, polițiști din cadrul Poliției orașului Bocșa au depistat în flagrant delict în tânăr de 21 de ani, bănuit că în aceeași noapte ar fi pătruns prin efracție într-un magazin de pe raza orașului, cu scopul de a sustrage banii din casa de marcat. Asupra sa a fost găsită o sumă de bani, care a fost recuperată și restituită administratorului societății”, mai transmite inspectorul Boeru. Și în această cauză se continuă cercetările, polițiștii verificând dacă sunt întrunite elementele infracțiunii de furt calificat.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available