Cărășenii autoizolați din cauza coronavirusului, verificați de autorități

Autoritățile din Caraș-Severin au declanșat o serie de controale la adresele persoanelor care, în acest moment, sunt autoizolate la domiciliu. Este vorba despre 91 de persoane care au venit, în ultima perioadă, din nordul Italiei, din zone adiacente celor cu risc epidemiologic major.

Decizia declanșării acestor controale a fost luată în urma întâlnirilor de lucru care au avut loc la Instituția Prefectului Caraș-Severin sub coordonarea prefectului Cristian Gâfu, la care au participat reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică a județului, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Semenic”, ai Inspectoratului Județean de Poliție, ai Inspectoratului de Jandarmi și ai Poliției Locale Reșița.

„În afara verificărilor telefonice repetate din partea Direcției de Sănătate Publică a județului, mai multe echipaje din partea structurilor implicate s-au deplasat, împreună cu reprezentanți ai administrațiilor locale, respectând măsurile de protecție epidemiologică, la domiciliul persoanelor autoizolate, pentru a se asigura că respectă această procedură de autoizolare de 14 zile. Și la această oră verificările la adresele celor autoizolați continuă”, a declarat Daniel Botgros, purtătorul de cuvânt al DSP Caraș-Severin.

Persoanele autoizolate la domiciliu în Caraș-Severin sunt în localitățile Reşiţa, Caransebeş, Oraviţa, Anina, Bocşa, Moldova Nouă, Băile Herculane, Eftimie Murgu, Armeniş, Teregova, Cornea, Feneş, Lăpuşnicu Mare, Şoşdea, Comorâşte, Câmpia, Mehadia și Prigor. Nicio persoană nu se află în carantină.

Reprezentanții DSP atrag atenția asupra faptului că persoanele care nu respectă recomandările privind izolarea voluntară la domiciliu sau îl părăsesc mai devreme de 14 zile riscă amenzi de până la 20.000 lei, iar dacă aceasta are ca urmare răspândirea bolii devine infracțiune și se pedepsește conform Codului Penal.

Sursă foto: adevarul.ro

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite