Cărășenii care au pierdut lupta cu COVID-19 vor fi comemorați la Reșița, la un an de la primul deces în județ

Forumul Democratic al Germanilor din județul Caraș-Severin, Asociația Germană de Cultură și Educație a Adulților Reșița și Clubul Lions Onix Reșița propun un eveniment inedit pentru comemorarea victimelor pandemiei de coronavirus.

Reșițenii sunt invitați să se alăture, vineri, 2 aprilie, începând cu ora 21, unei inițiative de suflet lansate de Erwin Țigla, președintele Forumului Democratic al Germanilor din Caraș-Severin, și de medicul oftalmolog Felicia Quint, președinte Zona 2 Vest a Districtului 124 România Clubul Lions Onix. „Din păcate, fără a putea întoarce timpul înapoi, tragem astăzi împreună linie și constatăm că am rămas în această perioadă mai săraci deoarece oameni apropiați nouă, părinți, bunici, frați, membri ai familiei, prieteni, colegi, cunoscuți, au pierdut lupta cu virusul ucigător. În județul Caraș-Severin, primul deces asimilat COVID-19 a fost înregistrat în data de 2 aprilie 2020 și, pentru această dată, am gândit un proiect prin care să ne aducem aminte de toți concitadinii noștri care au trecut pragul spre veșnicie din momentul începerii pandemiei până în prezent”, transmit inițatorii acțiunii.

Aceștia vin cu două propuneri prin intermediul cărora toți reșițenii vor putea fi timp de trei minute alături cu sufletul de toți cei trecuți în veșnicie: „să se stingă iluminatul public al Municipiului Reșița timp de trei minute începând cu ora 21.00, iar cetățenii care înțeleg inițiativa și doresc să ni se alăture, să stingă și ei luminile, din case și apartamente, la aceeași oră, tot timp de trei minute. Totodată, sunt invitați să aprindă candele, lumânări sau alte obiecte luminoase de celebrare și să le așeze în locuri vizibile, ferestre, vitrine, aducând și în acest mod un omagiu celor plecați dintre noi în această perioadă de grea încercare”.

De asemenea, în aceeași zi, 2 aprilie, la ora 12.00, vor fi oficiate slujbe de pomenire în bisericile din Protopopiatul Ortodox Român Reșița, iar de la ora 15.00, credincioșii sunt așteptați în bisericile romano-catolice din Reșița pentru a se ruga la Mormântul Domnului pentru cei trecuți din această viață din cauza pandemiei.

Conform datelor oficiale, dela începutul pandemiei până astăzi, și-au pierdut viața 490 de cărășeni infectați cu SARS-CoV-2.

P.S. Alături de inițiatori, până în acest moment au anunțat că susțin acest proiect inițiat azi, potrivit Lions Onix Reșița, următoarele asociații, instituții și firme, nominalizate în ordine alfabetică:

– Asociația Caritativă „Sfântul Vincențiu de Paul” Reșița;
– Asociația Filateliștilor Caraș-Severin;
– Asociația Germană de Cultură și Educație a Adulților Reșița;
– Asociația Medicilor Catolici „Sfinții Cosma și Damian” Reșița;
– Asociația Militarilor în Rezervă și în Retragere Caraș-Severin;
– Asociația Tineretului Ortodox Român (ATOR) Banatul de Munte;
– Biblioteca Județeană „Paul Iorgovici” Caraș-Severin;
– Centrul de Tineret Moniom;
– Centrul Universitar al UBB Reșița;
– Club Lions Onix Reșița;
– Club Lions Reșița Kindness;
– Club Lions Reșița Montană;
– Club Rotary Reșița;
– Crucea Roșie Caraș-Severin;
– Filiala „Ștefan Naciu” Caraș-Severin a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România;
– Forumul Democratic al Germanilor din jud. Caraș-Severin;
– Fundația Comunitară Banatul Montan;
– Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin;
– Muzeul Banatului Montan Reșița;
– Parohia Romano-Catolică „Maria Zăpezii” Reșița I;
– Parohia Romano-Catolică „Preasfânta Treime” Reșița II;
– Primăria Municipiului Reșița;
– Protopopiatul Ortodox Român Reșița;
– SC Calor Group SRL Reșița;
– SC Coda Vinci SRL Reșița;
– SC ElectroEchipament Industrial SRL Reșița;
– Societatea „Metarsis: activități și servicii de cultură urbană și artă contemporană” Reșița;
– Spitalul Județean de Urgență Reșița;
– Teatrul de Vest Reșița;
– Mass-media din județul Caraș-Severin.
Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite