UPDATE. Caravana de prevenție și consiliere inițiată de ANPC ajunge astăzi la Reșița

Reprezentanți ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), conduși de președintele instituției, Claudiu Dolot, se vor întâlni azi la Reșița cu reprezentanții principalelor categorii de operatori economici care derulează activități comerciale în zonele turistice din județul nostru.

 

Întâlnirea face parte din acțiunile de informare și consiliere a mediului de afaceri realizate în cadrul „Caravanei de Prevenție și Consiliere”, înființată special de ANPC, și va avea loc începând cu ora 11.00 în sala de ședințe a Palatului Administrativ, informează Biroul de presă al Instituției Prefectului Caraș-Severin. Campania are ca principal rol supravegherea pieței pentru ca drepturile consumatorilor să fie respectate în toate județele țării și are o misiune suplimentară, aceea de a se asigura că operatorii economici cunosc noile reglementări impuse de schimbările legislative apărute cu ocazia pandemiei de COVID-19, precum și modul în care acestea pot fi cât mai bine respectate atât de agenții economici, cât și de consumatori.

 

Oficialii ANPC, sub coordonarea lui Claudiu Dolot, se vor întâlni, pe rând, cu reprezentanții industriei hoteliere, ai celor din segmentul alimentației publice, precum și cu cei din comerț, întâlnirile respectând toate regulile actuale legate de distanțarea fizică, purtarea măștilor și de numărul redus de participanți, precizează reprezentanții Prefecturii cărășene. Echipa ANPC va prezenta regulile generale, precum și cele speciale impuse de pandemia de COVID-19, în ceea ce privește interacțiunea comercială cu consumatorii, urmărindu-se realizarea unui schimb constructiv de păreri.

 

În această lună, comisarii ANPC care activează în cadrul „Caravanei de Prevenție și Consiliere” vor începe verificări specifice pe teren, în contextul apropiatelor sărbători pascale, pentru a se asigura că sănătatea și viața consumatorilor, precum și drepturile acestora sunt respectate, conform prevederilor legale, de către toți operatorii economici.

 

UPDATE, ora 14.30

 

În cadrul întâlnirii de azi din sala de ședințe a Palatului Administrativ, Claudiu Dolot (foto), președintele ANPC, a apreciat că este esențial să se îmbine activitatea de consiliere și prevenție cu cea de control și supraveghere a pieței, în beneficiul consumatorilor, și s-a arătat bucuros că primul pas al acestei acțiuni se face în județul nostru, urmând că această inițiativă să continue în zilele următoare și în alte zone ale țării.

 

La rândul său, prefectul Cristian Gâfu a subliniat că această întâlnire a avut ca scop prevenirea și informarea agenților economici referitor la măsurile și regulile în vigoare, pentru ca aceștia să știe foarte clar ce au de făcut, evitând în acest mod eventualele sancțiuni pentru nerespectarea normelor de protecție epidemiologice. Totodată, prefectul a reamintit că toate acțiunile de acest gen au ca scop final asigurarea unor condiții optime de protecție pentru consumatori, protejarea cetățeanului fiind țelul suprem al tuturor instituțiilor statului în contextul pandemiei de COVID-19, informează Biroul de presă al Instituției Prefectului. De asemenea, Cristian Gâfu a apreciat că, dacă se vor respecta regulile în vigoare, cetățenii vor putea celebra sărbătorile pascale în condiții mai relaxate, acesta fiind un prim pas spre întoarcerea la normalitate.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available