MeetHUB – Centrul de zi destinat tinerilor creativi, responsabili și implicați din Reșița și-a început activitatea

Centrul de Zi pentru Consiliere și Informare elevi, studenți și tineri din Reșița, MeetHUB, și-a deschis porțile. Acesta a fost amenajat în toamna anului trecut, de către Primărie cu sprijinul mai multor asociații și firme locale, însă, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de COVID-19, nu a putut găzdui până acum nicio activitate.

Prima acțiune desfășurată la Centrul de Zi pentru Consiliere și Informare elevi, studenți și tineri, situat pe Aleea Tineretului, nr. 3, din Reșița, a fost un atelier de dezvoltare personală susținut de instructorul Remus Ciobanu, la care au luat parte liceeni de la două instituții de învățământ din oraș: Liceul Teoretic „Traian Vuia” și Liceul de Arte „Sabin Păuța”.

Reprezentanții Primăriei Reșița anunță că evenimentele la Centrul de Zi pentru Consiliere și Informare elevi, studenți și tineri vor continua atât cu activități de informare, consiliere și suport emoțional, cât și cu diverse activități culturale, de socializare și relaționare, precum și cu activități socio-educaționale și profesionale care să îi ajute pe tineri să se integreze în societate și să se orienteze în găsirea unei profesii.

Concret, intenția celor de la Asistență Socială, direcție a Primăriei în subordinea căreia se află centrul, este de a organiza săptămânal cursuri de debate (dezbatere), foto, antreprenoriat, dezvoltare personală, design, campionat de șah, dans sau concursuri sportive. Aceștia precizează că „misiunea Centrului este de a oferi un spațiu în care să se regăsească toți tinerii din Reșița și unde fiecare persoană este sprijinită și inspirată să trăiască cu idealuri și valori precum corectitudinea, responsabilitatea, implicarea și creativitatea. Suntem deschiși la participări din partea cât mai multor tineri, parteneri creativi cu care să facem cele mai cool activități”.

Toți cei interesați să organizeze sau să participe la activități în cadrul centrului au la dispoziție adresa de email comunicareasistenta@primariaresita.ro, pentru mai multe informații. Evenimentele se organizează cu respectarea normelor anti-COVID, pentru grupe de maximum zece participanți.

Reprezentanții Direcției de Asistență Socială din cadrul municipalității transmit mulțumiri publice partenerilor care au contribuit la înființarea acestui centru pentru tineri: Fundaţia Autonom, Autoliv, Ponton Casa Baraj, Termo Serv Cet, Promarketing, Rocktrans, Santal, Dayton Electrice, Transport Consulting Office şi Best Multipet.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available