Caravana protestelor Cartel Alfa a bifat și județul Caraș-Severin

Caravana Drepturilor Sociale, o acțiune de protest inițiată la nivel național de Confederația Națională Sindicală „Cartel Alfa” încă de pe 14 ianuarie, a ajuns, astăzi, și în Caraș-Severin. Câteva zeci de sindicaliști afiliați Cartel Alfa au pichetat Instituția Prefectului Caraș-Severin în semn de protest față de unele măsuri guvernamentale.

Un salariu minim decent, pensii echitabile, servicii publice de calitate, deblocarea negocierii colective, taxare justă, aplicarea corectă a legislației, creșterea veniturilor lucrătorilor, justiție socială și politici publice echilibrate, în interesul cetățenilor, adoptate pe baza unui dialog social real. Acestea sunt principalele drepturi pentru care militează, inclusiv în stradă, membrii Confederației Cartel Alfa. Acțiunile lor de protest au debutat pe data de 14 ianuarie la Baia Mare, prin plecarea Caravanei Drepturilor Sociale spre București, către principalele instituții ale statului. În această perioadă au avut loc proteste în peste 20 de orașe din România, (Baia Mare, Zalău, Târgu Mureș, Brașov, Ploiești, Constanța, Piatra Neamț, Botoșani, Iași, Galați, Buzău, Sibiu, Craiova, Pitești, Târgoviște, Drobeta-Turnu Severin, Arad, Timișoara, Târgu Jiu), precum și la principalele instituții publice din capitală: Administrația Prezidențială, Ministerul Finanțelor Publice, Ministerul Muncii și Protecției Sociale și sediul partidelor aflate la guvernare.

„Protestele confederației Cartel Alfa nu au nimic comun, așa cum se încearcă a se acredita, cu ideea susținerii unui partid politic împotriva altuia și nici cu protejarea pensiilor speciale sau a salariilor nesimțite. Pe acestea le-au susținut și continuă să le susțină instituțiile statului, de la Avocatul Poporului până la Parlament sau Curtea Constituțională. Din păcate, împotriva lor se pare ca nu poate fi luată nicio măsură fără ca aceasta să fie imediat declarată ilegală”, precizează reprezentanții Cartel Alfa.

Sindicaliștii atrag atenția asupra faptului că toate măsurile sunt luate sau anunțate de Guvern în lipsa unui dialog social și a unei consultări reale cu partenerii sociali: „În ciuda faptului că suntem de o lună de zile în stradă, până în acest moment, nici președintele României, căruia i-am solicitat să își îndeplinească rolul constituțional și să acționeze în calitate de mediator al conflictului social existent, nici membrii Guvernului nu au inițiat un proces real de consultare pentru a găsi soluții pentru revendicările lucrătorilor”.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite