Câștigătorii Reșița Urban Quest au fost premiați. Primarul Popa: „Voi, tinerii, sunteți cei care m-ați încărcat și m-ați determinat să merg mai departe!” [FOTO]

Reșița Urban Quest, concursul de promovare urbană lansat de Primăria Reșița, Direcția pentru Sport și Tineret Caraș-Severin și Centrul de Voluntariat Reșița în luna septembrie, a ajuns la final. Tinerii creativi care au reușit să impresioneze juriul cu filmele despre Reșița pe care le-au realizat au fost premiați, astăzi, de edilul Ioan Popa.

13 filme de câte 5 minute, în care tinerii au surpins Reșița în diferite ipostaze, au fost înscrise în competiția Reșița Urban Quest. „Acest concurs de film pentru promovarea Reșiței a fost o provocare adresată tinerilor, de a contribui la înviorarea imaginii pe care o are Reșița. Sunt locuri interesante, pline de povești și de istorie, care cu puțin efort ar putea fi făcute mai cunoscute, readuse la viață. Iar tinerii au idei prețioase și filmele lor pot contribui la a face Reșița mai atractivă pentru fiecare dintre cetățeni, dar și pentru turiștii care o vizitează”, a explicat Daniela Lupșan, consilier în cadrul Direcția pentru Sport și Tineret Caraș-Severin.

6 dintre aceste filme au fost declarate câștigătoare după ce au fost vizionate și analizate de un juriu format din specialiști: Oana Giurgiu, producător de film, director executiv TIFF; Florin Șerban, regizor; Cosmin Savu, jurnalist PRO TV, realizator „România te iubesc”; Raluca Ion-Balogh, editor Republica, și Grațian Mihăilescu, fondator UrbanizeHub. Câștigătorii desemnați de juriu sunt: Mădălina Gligor (premiul I), Marian Apostol (premiu special și premiul II), Viviana Dudă (premiul III), Valentin Crista (mențiune), Sara Cojocariu (mențiune) și echipa Melissa Iakab-Vanessa Voina (mențiune). Aceștia au  primit premii în bani, asigurate de municipalitatea reșițeană, în valoare totală de 3.100 de lei.

„Faptul că voi vă implicați înseamnă o gură de oxigen pentru noi. Înseamnă că există viață în orașul acesta!”

Cel care a înmânat premiile a fost edilul Ioan Popa, care, după ce le-a mulțumit tinerilor pentru implicare, le-a făcut o mărturisire de suflet: „Voi sunteți cei care îmi dați gaz. În primele trei luni de mandat, în 2016, am vrut să îmi dau demisia de sute de ori. Aproape că îmi dădeau lacrimile când vedeam în ce rahat am intrat. Primăria era falimentară. Era un dezastru! Catastrofă! Stăteam până seara aici, la primărie, și de cele mai multe ori când plecam acasă mă opream în centru, mă puneam pe o bancă și auzeam vacarmul copiilor de 5, 6, 8, 10, 14 ani din centru, pe role, pe skateboard-uri. Mă uitam la bucuria lor și îmi dădeam seama că nu am niciun drept să abandonez. Pentru ei, pentru voi! Și vă spun cu maximă sinceritate: voi, tinerii, sunteți cei care m-ați încărcat și m-ați determinat să merg mai departe! După patru ani, avem rezultate notabile deja. Primăria Reșița, care are un buget de 25 de milioane de euro pe an și pentru investiții circa 3 milioane de euro pe an, a scris proiecte și a semnat contracte de 160 de milioane de euro pe an. Este bugetul Reșiței pe 60 de ani! Dar orașul acesta nu poate să crească decât cu voi împreună și pentru voi! Și faptul că voi vă implicați în activități de genul acesta înseamnă o gură de oxigen extrem de importantă pentru noi. Înseamnă că există viață în orașul acesta! Și vreau să vă rog să îmi stați alături în continuare și eu voi face tot ce îmi stă în putință pentru ca orașul să vă dea o calitate a vieții care să vă determine să rămâneți aici”.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite