Medicii chirurgi de la spitalul din Reșița, scrisoare deschisă către președintele CJ Romeo Dunca

Cinci medici chirurgi din cadrul Spitalului Județean de Urgență Reșița au adresat azi, 3 decembrie, o scrisoare deschisă președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca.

Demersul celor cinci medici vine ca urmare a dezvăluirilor apărute în mass-media și pe rețelele de socializare cu privire la situația de la Staționarul 3 al SJUR și se constituie într-o replică la unele dintre afirmațiile făcute de Romeo Dunca la adresa unor cadre medicale din spital.

Redăm mai jos textul integral, în forma redactată de semnatari:

„SCRISOARE DESCHISĂ

CĂTRE PREȘEDINTELE CONSILIULUI JUDEȚEAN CARAȘ-SEVERIN

D-NUL ROMEO DUNCA

 

MEDICII CHIRURGI ANGAJAȚI AI SPITALULUI JUDEȚEAN DE URGENȚĂ REȘIȚA (ÎN NUMĂR DE 6 DINTR-UN TOTAL DE 150 DE MEDICI SPECIALIȘTI ȘI PRIMARI) AU PE BUNĂ DREPTATE AȘTEPTAREA CA PREȘEDINTELE NOU ALES AL CJ CS SĂ SE INFORMEZE URGENT ȘI EXACT DESPRE ACTIVITATEA MEDICILOR, DAR MAI ALES DESPRE ACTIVITATEA MEDICILOR CHIRURGI LA CARE FACE ÎN MOD REPETAT REFERIRI DENIGRATOARE („FURUNCULE STOARSE”, NUMAI OPERAȚII UȘOARE” ETC.).

TOTODATĂ, AȘTEPTĂM PE BUNĂ DREPTATE O REPOZIȚIONARE PUBLICĂ A D-NULUI ROMEO DUNCA CA PREȘEDINTE AL CONSILIULUI JUDEȚEAN, PRECUM ȘI PROPRIETAR AL SPITALULUI JUDEȚEAN (SĂ NU UITAȚI – MEDICII REPARĂ BOLNAVI, IAR CONSILIUL JUDEȚEAN REPARĂ CLĂDIRI, RĂSPUNDE DE CONDIȚIILE DE CAZARE ȘI DE TOATE AMENAJĂRILE NECESARE FURNIZĂRII UNOR SERVICII MEDICALE DE CALITATE, ÎN CONFORMITATE CU NORMELE LEGALE).

AVÂND ÎN VEDERE LIPSA DE COMPETENȚĂ A D-VOASTRĂ ȘI A UNOR EVENTUALI CONSILIERI CU PRIVIRE LA ACTUL MEDICAL, CONSIDERĂM CĂ ESTE NECESAR SĂ REVENIȚI ÎN MOD PUBLIC LA DECLARAȚIILE DENIFRATOARE FĂCUTE.

CONSIDERĂM DE ASEMENEA CĂ AR FI UTIL CONSILIULUI JUDEȚEAN ȘI D-VOASTRĂ SĂ AVEȚI UNUL SAU MAI MULȚI CONSILIERI (ONORIFICI) DINTRE MEDICII PRACTICANȚI PENTRU O ÎNȚELEGERE EXACTĂ A ACTIVITĂȚII MEDICALE.

 

VĂ DORIM SĂNĂTATE ȘI MARI SUCCESE ÎN MUNCĂ!”

Scrisoarea este semnată de medicii primari chirurgi Ilie Artinescu, Horia Braicu, Adrian Câra, Romeo Dumitrescu și Gavril Soran.

CITEȘTE ȘI: Primarul Ioan Popa, atac dur la „unii dinozauri” din SJUR: „Trebuie să facă un pas în spate și să ne lase în pace! La spitalul din Reșița e nevoie de medici tineri!”

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite