Cât de respectate sunt regulile anti-COVID-19 în Caraș-Severin? 10% dintre persoanele verificate de polițiști au fost sancționate

Autoritățile din Caraș-Severin implicate în prevenirea și combaterea infectării cu SARS-CoV-2 au efectuat, la acest sfârșit de săptămână, ample acțiuni de control a modului în care sunt respectate măsurile de protecție. 10% dintre persoanele verificate nu purtau masca de protecție, deși aceasta este obligatorie atât pe stradă, cât și în mijloacele de transport în comun sau în interiorul spațiilor comerciale.

Acțiunile de verificare în care au fost angrenați peste 300 de polițiști, jandarmi, polițiști locali și angajați din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinare și Inspectoratului Teritorial de Muncă au vizat în special zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase, lăcașe de cult, mijloace de transport în comun.

Oamenii legii au verificat, în ultimele 48 de ore, 107 societăți comerciale şi 589 mijloace de transport persoane și au legitimat aproape 4.000 de persoane. 407 dintre acestea au fost amendate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală. În total, pentru neregulile constatate au fost aplicate 485 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 57.500 de lei. Printre cei amendați de polițiști s-au aflat și participanții la două petreceri private în municipiul Caransebeș întrucât, conform prevederilor legale, evenimentele de tipul nunți, botezuri, mese festive sunt interzise. „Azi-noapte, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Caransebeș s-au sesizat din oficiu cu privire la două evenimente private organizate pe raza municipiului, mese festive cu ocazia zilelor de naștere, la care au participat mai multe persoane. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au identificat în total un număr de 17 persoane și au aplicat sancţiuni contravenționale atât participanților, cât și organizatorilor celor două petreceri, în valoare totală de 5.500 de lei. În urma intervenției, evenimentele au fost întrerupte, iar participanții au părăsit locația”, informează purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin, Alina Boeru.

Acțiunile de verificare de acest tip au început în martie 2020, odată cu decretul de instituire a stării de urgență și ulterior, succesiv, a stării de alertă pe teritoriul României. Pe parcursul anului trecut, polițiștii cărășeni au dat peste 22.000 de amenzi pentru încălcarea normelor privind prevenirea și combaterea epidemiei, în valoare de aproape 11.500.000 de lei. De asemenea, au constatat 98 infracțiuni, din care 29 de infracțiuni privind zădărnicirea combaterii bolilor. „În cadrul tuturor misiunilor desfășurate au fost legitimate un număr de 294.021 persoane, fără a lua în calcul persoanele aflate în cele 501 convoaie care au fost însoțite la locurile de carantină instituționalizată, în perioada stării de urgență. Au fost verificate, în total, 9.800 de societăți comerciale/PFA și 33.946 de mijloace de transport”, se arată într-un raport întocmit de Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin.

„Acțiunile de acest gen vor continua. Facem apel la cetăţeni să evite aglomerațiile, să păstreze distanţarea fizică, să poarte masca de protecţie și să nu se expună la riscuri”, transmite purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite