Romeo Dunca este sigur: Cu bani pe jumătate față de 2020, vom face mai mult decât administrația PSD

Consiliul Județean Caraș-Severin ar putea avea în 2021 un buget semnificativ redus față de acela de anul trecut, dacă e să ținem cont de estimările președintelui instituției, Romeo Dunca, privind veniturile CJ din acest an.

Luna aceasta va fi votat în Parlament proiectul bugetului de stat pe anul 2021, propus de Guvernul Câțu. Imediat după aceea, va urma votarea în teritoriu a bugetelor județene și a celor locale pe anul în curs. Deși estimează, pe fondul pandemiei de COVID-19, venituri la jumătate pentru Consiliul Județean în comparație cu anul 2020, Romeo Dunca mizează pe rezolvarea problemelor administrative ale județului printr-o bună gestionare a banului public.

„E bine de știut că veniturile estimate ale CJ Caraș-Severin pe 2021 sunt cu 55% mai mici decât cele din 2020. Pandemia ne-a luat dintre noi prieteni, rude sau cunoscuți, iar în anul care vine veniturile din taxe și impozite sunt exponențial mai mici. E tot o cauză a acestei pandemii care va continua să ne afecteze încă mulți ani. Cu toate acestea, așteptările sunt mari. Cu mai puțin de jumătate din bani sunt sigur că vom face mai mult decât cei care au fost. Pentru că noi vom avea grijă de fiecare leuț”, a scris aseară pe pagina sa de Facebook președintele CJ Caraș-Severin.

Romeo Dunca este de părere că efectele pandemiei ne vor pune pe toți la grea încercare în anii ce vor urma: „Populația trebuie să fie pregătită pentru zile grele. În special cei din privat, pentru că bugetarii, prin legile pe care și le-au făcut (prin intermediul bugetarilor din Parlament, n.r.), sunt mai greu de trimis acasă. Chiar dacă muncesc puțin sau ineficient”.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite