Prefectul Gâfu primește întăriri. „A Krassó-Szörény RMDSZ megyei szervezete, Kun Atila Csabát javasolta a megye alprefektusi tisztség betöltésére”

Vestea bună pe care a primit-o recent prefectul Cristian Gâfu, privind menținerea sa în funcția de prefect de Caraș-Severin, a fost urmată de o alta la fel de bună: în curând va beneficia de sprijinul a doi subprefecți. 

Negocierile de la București dintre liderii partidelor aflate la guvernare, cu privire la împărțirea funcțiilor de prefect și subprefect din întreaga țară, au dus în cazul județului Caraș-Severin la un triumvirat similar cu cel de la vârful Executivului: premierul/prefectul desemnat de PNL, iar vicepremierii/subprefecții – de USR și UDMR.

Funcționând de luni bune cu un singur subprefect, Anton Paulescu, Instituția Prefectului din Caraș-Severin va avea în curând doi. Dacă despre persoana propusă de filiala județeană a USR pentru una din funcțiile de subprefect, Andrei Plujar, v-am informat în cursul săptămânii trecute, iată că în weekend a fost anunțată și propunerea organizației cărășene a UDMR.

„A Krassó – Szörény RMDSZ megyei szervezete, Kun Atila Csabát javasolta a megye alprefektusi tisztség betöltésére. Kun Atila Csaba, 49 éves, a jogi karon végzett, gazdag tevékenységet folytat az emberekkel való munka terén, mind az állami, mind a magánszférában alkalmazottként és vállalkozóként dolgozott, és minden idõben kimagasló eredményeket ért el. Minden alkalommal, nehés helyzetekben is sikerült jó megoldásokat találni. Bízunk benne, hogy megfelelően képviselve leszünk a Krassó-Szörény megyei prefektúra intézményében, a jelötünk által”. Așa arată anunțul public făcut pe Facebook de liderul județean al UDMR, Ladislau László Kun.

Ca să nu existe interpretări greșite, președintele Kun a oferit imediat și traducerea. O redăm și noi, sub rezerva că eventuale neconformități față de varianta în limba maghiară nu ni se datorează nouă: „Organizația județeană Caraș-Severin UDMR l-a propus pe domnul Kun Atila Csaba pentru funcția de subprefect al județului Caraș-Severin. Domnul Kun Atila Csaba, în vârstă de 49 de ani, absolvent al Facultății de Drept, are în spate o bogată activitate în lucrul cu oamenii, lucrând atât în sectorul de stat cât și în cel privat ca și angajat și ca și antreprenor, având tot timpul rezultate deosebite. Îl recomandă verticalitatea cu care a tratat situațiile, unele chiar dificile. Avem încredere că așa ne va reprezenta și în Instituția Prefecturii Caraș-Severin”.

Așadar, dacă propunerea organizației județene a UDMR va fi validată de conducerea centrală a Uniunii Democrate Maghiare, Prefectura Caraș-Severin va avea la conducere – pentru prima dată în ultimii 30 de ani? – doi specialiști în științe juridice: prefectul Cristian Gâfu și subprefectul Atila Csaba Kun (foto)În concluzie, e de bine, dacă nu va fi rău.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite