Cazul nr. 113 de COVID-19 în Caraș-Severin! Virusul SARS-CoV-2 a fost adus din județul Timiș

Astăzi, 26 iunie, când s-ar fi împlinit cinci săptămâni fără cazuri noi de COVID-19 în Caraș-Severin, a venit vestea că tocmai s-a înregistrat un astfel de caz. S-a întâmplat de fapt ieri, dar autoritățile județene s-au gândit probabil să ne mai lase o noapte să dormim liniștiți, așa că ne-au dat vestea abia azi.

Un bărbat în vârstă de 50 de ani nu s-a simțit bine și, în consecință, s-a dus la Spitalul Județean de Urgență din Reșița. A fost preluat mai întâi de personalul care face triajul la corturile din curtea unității spitalicești. Avea simptome specifice COVID-19, așa că i s-a făcut testul. Rezultatul, pozitiv. A fost internat imediat, ieri după-amiază, în Staționarul 3, Secția de Boli Infecțioase a SJUR.

Ancheta epidemiologică a fost demarată ieri de către Direcția de Sănătate Publică Caraș-Severin. Ținând cont că persoana în cauză făcea naveta la locul de muncă aflat în apropiere de Timișoara, în ultimele zile a avut destul de mulți contacți: cele 16 persoane cu care urca zilnic în mijlocul de transport în comun pus la dispoziție de către angajator, precum și colegii de la locul de muncă din județul Timiș. Toți aceștia împreună cu familiile lor au fost puși în izolare la domiciliu. Din informațiile noastre neoficiale, cele mai multe persoane puse în izolare ca urmare a apariției acestui caz de infecție cu noul coronavirus locuiesc în Bocșa.

Biroul de presă al Instituției Prefectului Caraș-Severin ne-a transmis azi următoarele: „În urma unei perioade de platou care s-a întins pe mai mult de 30 de zile, în Caraş-Severin a apărut un nou caz de infectare cu SARS CoV-2. Este vorba de un bărbat care lucrează într-o unitate de procesare a cărnii din judeţul Timiş. Pacientul se deplasa spre locul de muncă făcând naveta, împreună cu alte 16 persoane. În urma anchetei epidemiologice, efectuate de DSP Caraş-Severin, toate aceste persoane au fost puse în izolare la domiciliu, împreună cu familiile lor. A fost anunţată conducerea unităţii timişene unde lucrează pacientul, precum şi autorităţile sanitare din  judeţul vecin, care la rândul lor au demarat o anchetă epidemiologică. În prezent, pacientul este internat la Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa, acolo unde corpul medical a păstrat protocoalele şi măsurile de siguranţă epidemiologică impuse de pandemia de COVID-19”.

Totodată, ca urmare a apariției acestui nou caz de COVID-19, prefectul Cristian Gâfu a dispus azi conducerilor Direcției Sanitar-Veterinare şi Oficiului Protecției Consumatorilor Caraş-Severin să efectueze controale cu caracter preventiv la toate unităţile de procesare a cărnii din judeţ, subliniind că măsurile de prevenţie aplicate până acum au condus la rezultatele pozitive pe care judeţul nostru le-a înregistrat în această perioadă de criză.

„Deşi acest caz are provenienţa în Timiş, facem un apel către toţi cetăţenii judeţului Caraş-Severin să respecte în continuare măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus, pentru a reuşi să ţinem sub control această pandemie”, mai transmite Instituția Prefectului Caraș-Severin.

Acesta este cel de-al 113-lea caz de COVID-19 înregistrat în Caraș-Severin de la începutul pandemiei, precedentul datând din 22 mai. Ținând cont că virusul SARS-CoV-2 a fost luat acum din Timiș, merită să precizăm că în acest județ până ieri erau înregistrate 516 cazuri COVID-19. Ultimele două persoane din Timiș infectate cu noul coronavirus au fost raportate miercuri, 24 iunie, după câteva zile consecutive fără astfel de situații.

UPDATE, ora 13.25

A venit și raportarea de azi a Grupului de Comunicare Strategică: se confirmă că județul Caraș-Severin a ajuns la 113 cazuri, în timp ce Timișul rămâne la 516.

La nivel național, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 411 noi cazuri de îmbolnăvire și 14 decese ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus. Cu o zi înainte s-au raportat 460 de cazuri noi și 10 decese. Avem astfel două zile consecutive cu peste 400 de cazuri pe zi, situație care s-a mai întâmplat cu două luni în urmă. Pe secțiile de Terapie Intensivă situația pe țară este relativ constantă, azi erau internați 186 de pacienți. Aceste cazuri nu sunt răspândite uniform, existând spitale în țară, în zone cu focare COVID-19, unde secțiile ATI sunt ocupate până la refuz.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite