UPDATE. Cazul nr. 114 de COVID-19 în Caraș-Severin! Coronavirusul a fost transmis în familie

Încă un caz de COVID-19 în Caraș-Severin, înregistrat în ultimele 24 de ore, anunță Direcția de Sănătate Publică a județului. De această dată, este vorba despre o transmitere a virusului în familie.

Ancheta epidemiologică făcută de DSP după apariția cazului cu numărul 113 în Caraș-Severin, anunțat în 26 iunie, a dus la depistarea încă unei persoane infectate cu SARS-CoV-2: o femeie în vârstă de 75 de ani, mama bărbatului de 50 de ani internat de cinci zile cu COVID-19 în Secția de Boli Infecțioase a Staționarului 3 din Reșița. Aceasta prezintă momentan „o formă ușoară” a bolii, în timp ce fiul ei are „o formă medie ușoară”, potrivit reprezentanților DSP Caraș-Severin. Ambii se află internați pe aceeași secție a Spitalului Județean de Urgență Reșița.

CITEȘTE ȘI: Cazul nr. 113 de COVID-19 în Caraș-Severin! Virusul SARS-CoV-2 a fost adus din județul Timiș

Amintim că bărbatul de 50 de ani, de loc din Bocșa, făcea naveta la locul său de muncă, un abator aflat în apropiere de Timișoara. Imediat au fost puși în izolare la domiciliu toți contacții acestuia, printre care cele 16 persoane din Bocșa, Berzovia și localități limitrofe, cu care urca zilnic în mijlocul de transport în comun pus la dispoziție de către angajator. După câteva zile, două-trei persoane ar fi prezentat simptome ușoare, asemănătoare cu acelea specifice COVID-19. Au fost testate, primul rezultat pozitiv fiind acesta anunțat azi. Nu este vorba însă de un navetist, ci de mama bărbatului internat cu cinci zile în urmă.

De la începutul pandemiei, așadar, în Caraș-Severin au fost înregistrate până acum 114 cazuri de COVID-19. Dintre acestea, 104 persoane au fost vindecate și 8 au decedat, una din cauze noncovid. În ultimele 24 de ore, în Caraș-Severin au fost făcute 6 teste de COVID-19, ajungându-se la un total de 1934 persoane testate. În izolare la domiciliu se află 653 persoane. În carantină, niciuna.

UPDATE, ora 15.40

Medicul Cosmin Librimir, de la Unitatea de Primiri Urgențe a SJUR, anunță că numărul de cazuri noi de COVID-19 a crescut în mod alarmant.

„Cazuri depistate pozitive în Caraș-Severin în ultimile zile.

Scriu după 24 ore de muncă în UPU, unde în urma investigațiilor și testărilor, aproape toți pacienții prezenți cu simptomatologie respiratorie, febră, etc., au fost confirmați Covid-19.

Se știe ca transmiterea comunitară este în prim plan, așa că pentru a nu îngroșa rândurile pacienților Covid-19, respectați regulile de bun simț :păstrați distanța, respectați regulile de igiena, purtați mască.

Veți aglomera spitalele în defavoarea unor pacienți care au nevoie de îngrijiri medicale.
Reșița – plin / Caranșebeș – plin…

Astăzi poate nu vă interesează acest aspect, dar mâine, dacă cineva drag ar fi în locul lor, cum ați proceda?

Cred că puțină conștiință și mai multa responsabilitate nu ar face rău nimănui.

Ignoranța poate distruge vieți, familii, relații inter-sociale”, este semnalul de alarmă tras de medicul Cosmin Librimir, printr-o postare făcută azi, pe contul său de Facebook.

Dacă este adevărat ce anunță Librimir, și nu vedem de ce n-ar fi, e de așteptat ca autoritățile județene să raporteze mâine un număr semnificativ mai mare de cazuri noi COVID-19.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available