Ce este tehnologia inverter la aparatele de aer condiționat. Clasic versus inverter

Când vorbim despre tehnologia inverter ne referim la cea mai recentă evoluție a aparatelor de aer condiționat. Un inverter este utilizat pentru a controla constant viteza motorului compresorului, astfel încât să regleze continuu temperatura.

Aparatele de aer condiționat cu inverter sunt cu mai mulți pași în față comparativ cu predecesorii lor, deoarece au fost dezvoltate pentru a elimina o dată pentru totdeauna oscilațiile de temperatură și consumul excesiv de electricitate ale sistemelor cu viteză fixă. Această tehnologie îmbunătățită folosește viteza flexibilă pentru a obține un control complet asupra compresorului pentru cele mai bune performanțe.

Cum funcționează aparatele de aer condiționat cu inverter?

 Sistemele de aer conditionat cu inverter pornesc la viteză maximă pentru a atinge temperatura dorită rapid și eficient. Odată ce climatul este controlat, funcționarea este reglată în mod continuu pentru a menține temperatura, fără variațiile aparatelor de aer condiționat cu o singură viteză.

Din punct de vedere tehnic, un aparat de aer condiționat cu inverter are un propulsor cu frecvență variabilă, care cuprinde un invertor electric reglabil ce controlează viteza electromotorului, respectiv compresorul și puterea de răcire / încălzire. Unitatea convertește curentul de intrare în curent continuu și apoi, printr-o modulare într-un invertor electric, produce curent de frecvență dorită. Un microcontroler poate simți fiecare temperatură a aerului înconjurător și poate regla în mod corespunzător viteza compresorului.

Unitățile de aer condiționat cu inverter au o eficiență crescută în comparație cu aparatele de aer condiționat tradiționale și au o durată de viață extinsă a pieselor lor, fluctuațiile puternice ale sarcinii fiind eliminate.

Acest lucru face ca unitățile de aer condiționat cu inverter să fie mai silențioase, cu costuri de operare mai mici și cu mai puține defecțiuni. Unitățile de aer condiționat cu inverter pot fi mai scumpe decât aparatele de aer condiționat cu viteză constantă, dar acest lucru este echilibrat de facturile mai mici la energie. Timpul de amortizare este de aproximativ doi ani, în funcție de utilizare.

Aparat de aer condiționat clasic sau cu inverter?

Când vine vorba de alegerea unui sistem de aer condiționat, există cele două tehnologii principale care trebuie luate în considerare: aparate de aer condiționat clasice și aparate de aer condiționat cu inverter. În rândurile de mai jos vom prezenta mai în detaliu principalele diferențe dintre cele două.

Aparat de aer condiționat cu inverter

Viteza variabilă. Pe de o parte, un aparat de aer condiționat cu inverter, care este considerat mai sofisticat, este format dintr-un compresor cu turație variabilă, mai degrabă decât cu o viteză fixă. Deși acest proces este mai complicat decât pare, esența vitezei variabile este de a nu lăsa compresorul să funcționeze la putere maximă tot timpul, ci mai degrabă să controleze funcționarea, după cum este necesar. Acest compresor are rolul de a regla constant temperatura după dorință.

Eficient energetic. Un aparat de aer condiționat cu inverter este considerat de tip A atunci când vine vorba de eficiență energetică. Mai precis, răcirea și încălzirea sunt automatizate într-un mod eficient din punct de vedere energetic. Aceasta se face cu un senzor care reglează puterea în funcție de temperatura curentă.

Sunet liniștit. Aparatul de aer condiționat cu inverter este mai silențios în funcționare decât alte aparate. Acest lucru se datorează faptului că nu se activează și se oprește automat de fiecare dată când atinge anumite limite de temperatură. În schimb, el doar oscilează între menținerea și reglarea temperaturii în mod constant.

Mai durabil. Un aparat cu inverter folosește mai puțină putere și, drept urmare, funcționează mai puțin. Acest lucru înseamnă, deși este mai scump la cumpărare, este o investiție deșteaptă pe termen lung.

Aparat de aer condiționat fără inverter

Viteză fixă. Aparatele de aer condiționat clasice permit compresorului să funcționeze la putere maximă tot timpul în care sunt pornite. O cantitate constantă de energie este livrată compresorului, ceea ce îl determină să funcționeze la o viteză fixă.

Zgomotos. Acest model se activează și se oprește de fiecare dată când atinge o anumită temperatură considerată a fi limita. Drept urmare, sistemul produce mult zgomot. Acest lucru cauzează, de asemenea, uzura sistemului, ceea ce face să nu dureze mult timp în comparație cu modelele de aer condiționat cu inverter, deși este mai ieftin.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite