Suntem prezenți și pe

Administrație

Reabilitarea termică a Spitalului Județean de Urgență, abia din primăvară. Și doar un proiect din trei, celelalte mai așteaptă!

Publicat cu

în

La mai bine de un an de la semnarea primelor contracte de finanțare din fonduri europene pentru proiectele privind reabilitarea termică a Spitalului Județean de Urgență Reșița, Consiliul Județean a reușit contractarea execuției proiectelor tehnice. Primul care va intra în reparații capitale este Staționarul 2 sau „Spitalul vechi”, cum este cunoscut în Reșița. Lucrările efective ar putea începe cel mai devreme în martie. Cu mai puțin de șase luni înainte de termenul de finalizare prevăzut în proiect!

Potrivit managerului Spitalului Județean de Urgență Reșița, Waldemar Murgu, lucrările la Staționarul 2 vor începe „în luna martie, aproximativ. Data exactă depinde de licitații, și întotdeauna la licitații pot exista contestații. În acest moment, s-a încheiat licitația pentru proiectul tehnic, s-au început lucrările de proiectare și urmează ca, în martie, firma care va câștiga licitația să se apuce de lucrări. Apoi urmează Staționarul 3 și, abia la final, Staționarul 1”.

Contractul de finanțare a fost semnat în septembrie 2018, însă abia la sfârșitul anului trecut a fost găsită o firmă care să execute proiectul tehnic (!), necesar pentru demararea lucrărilor efective. În ultima ședință a Consiliului Județean din 2019, președintele CJ Silviu Hurduzeu a oferit colegilor săi explicații pentru aceste întârzieri majore: „Am făcut de câte trei ori proceduri pentru a oferta serviciile de proiectare. Nu a venit nimeni! Abia a patra oară am reușit să semnăm contractele pentru proiectele tehnice”.

Lucrările ce vor fi executate pentru creșterea eficienței energetice și utilizarea energiei din surse regenerabile la Staționarul 2, o clădire veche de aproape o sută de ani care nu a mai fost reabilitată niciodată, sunt cele mai complexe și cele mai costisitoare. Proiectul are o valoare de peste 22 de milioane de lei și prevede izolarea termică a clădirii, schimbarea tâmplăriei exterioare cu tâmplărie din lemn stratificat cu geam termopan, montarea unor pompe de căldură și integrarea acestora în sistemul existent de încălzire precum și montarea unei instalații de panouri solare termice pentru apă caldă menajeră. De asemenea, vor fi montate corpurilor de iluminat LED, cu durată mare de viață și consum redus și panouri solare fotovoltaice pentru asigurarea parțială a consumului electric.

Proiectele pentru reabilitarea și eficientizarea energetică a celorlalte două staționare ale Spitalului Județean de Urgență Reșița au o valoare totală de aproape 29 de milioane de lei. Toate aceste proiecte se derulează prin Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020 și ar trebui finalizate până în august 2020.

Sursă foto: expressdebanat.ro

Facebook Comments
Continuați
Reclamă
1 comentariu

1 comentariu

 1. Spitalul Judetean Resita

  22 ianuarie 2020 at 14:25

  Mi-e lehamite de ~pinguinul~ de Murgu Waldemar.
  Pe unde merge, numai minciuni, adica se lauda ca face si drege… Ce? Lucreaza numai la imaginea sa.
  A venit in spital, cu un istoric bogat in management falimentar din fasa, adus de Popovici, Nedelcea si sustinut si de Hurduzeu.
  A fost adus sa taie la angajatii spitalului sporurile. Un medic nu ar fi facut treaba asta murdara. Unul fara scrupule, da!
  Pana in prezent are trei sau patru mandate ca manager interimar. Cum de e posibil? Cum de este crezut de cei din presa, cand in spital nimeni nu da doi bani pe el?
  Cine l-a pus, sa se spele pe cap cu el!
  Noi, il asteptam, sa-l tratam asa cum ne-a tratat el pe noi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

I accept the Privacy Policy

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Reclamă
Reclamă

Cele mai citite