Primarul Ioan Popa nu mai acceptă compromisul cu Telekom. Evidența Persoanelor și Starea Civilă, mutate de luni pe Bd. A.I. Cuza

Obligat de Telekom, compania ce deține clădirea Poștei vechi din Reșița, să-și țină în frig funcționarii de la Evidența Populației, primarul Ioan Popa anunța la sfârșitul lunii noiembrie că va muta Serviciul public în altă clădire. Iată că mutarea chiar se va produce și ea va avea loc săptămâna viitoare, a anunțat azi Primăria. 

„Informăm opinia publică cu privire la faptul că, începând din data de 27.01.2020, Serviciul Public Comunitar de Evidență a Persoanelor Reșița își va desfășura activitatea la noul sediu situat pe B-dul A.I. Cuza nr. 39, parter, în aceeași locație în care funcționează şi Direcția Poliția Locală Reșița. Amintim faptul că Serviciul de Evidenţă a Persoanelor este format din Compartiment Stare Civilă și Compartiment Evidența Persoanelor şi asigură: întocmirea, păstrarea, evidenţa şi eliberarea actelor de stare civilă precum şi a cărţilor de identitate, înscrie mențiunile privind stabilirea reședinței persoanelor şi furnizează, în condiţiile legii, date cu caracter personal către autorități, instituții publice și cetățeni”, anunță Compartimentul Comunicare, Relaţii cu Presa şi Evenimente Publice al municipalității.

Programul de lucru cu publicul rămâne neschimbat şi este următorul: primire documente – de luni până vineri, între orele 8:30 şi 13:00, iar miercurea se preiau documente şi în intervalul orar 15:00 – 18:30, fiind program prelungit; eliberare documente – luni, marţi, joi, vineri între orele 15:00 şi 16:30, iar miercurea între 15:00 şi 18:30.

Cum a început conflictul dintre Primăria Reșița și Telekom

De unde a pornit diferendul între compania de telecomunicații Telekom, proprietara clădirii de pe Strada Libertății, și Primăria Reșița, care are acolo calitate de chiriaș, a explicat edilul-șef Ioan Popa în plenul ședinței Consiliului Local, așa cum vă informam în luna noiembrie: „În 2014, în urma unor studii pe care le-a comandat Telekom, s-a stabilit că această clădire, Poșta veche, în care funcționează Asistența Socială, Evidența Persoanelor și Achizițiile Publice, prezintă risc seismic clasa A. În consecință, în Consiliul de Administrație al companiei au decis să nu mai prelungească contractele de închiriere și, din 2015, Telekom nu a mai facturat chirie pentru spațiile respective”.

La rândul ei, Primăria Reșița a comandat propria expertiză, al cărei rezultat infirmă existența riscului seismic și a încercat să negocieze achiziționarea imobilului, contra sumei de 400.000 de euro, ce ar fi urmat să fie achitată în două tranșe. Oferta a fost însă refuzată, cum la fel a fost refuzată și întocmirea unui nou contract de închiriere, astfel încât s-a ajuns în situația în care, în lipsa unui contract, furnizorul de gaz să oprească alimentarea imobilului și funcționarii să fie nevoiți să lucreze în frig.

Sursă foto: banatfm.ro

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite