Ce să știi înainte de a cumpăra un hidrofor și ce tipuri există

Fie că ai nevoie să drenezi apă dintr-un loc inundat, fie că vrei să irigi suprafețe mai mari, precum curtea și gazonul, să umpli sau să golești un iaz sau o piscină, un hidrofor face această muncă rapid și relativ ușor, drept urmare este un aparat de nelipsit într-o gospodărie. Pe scurt, un hidrofor este un dispozitiv extrem de versatil.

Ce este un hidrofor?

La baza sa, un hidrofor este proiectat să facă un lucru foarte simplu: să mute cantități mari de apă dintr-un loc în altul.

De ce ai nevoie de un hidrofor?

Un hidrofor este un instrument util pentru o varietate de activități rezidențiale, comerciale ușoare și agricole. Un hidrofor este ideal pentru:
• Scoaterea apei dintr-o zonă
• Drenarea și umplerea unei piscine, a unui iaz sau a unei căzi cu hidromasaj
• Drenarea zonelor inundate superficial
• Irigare în scopuri agricole sau udarea gazonului
• Distribuirea îngrășămintelor și pesticidelor
• Alte sarcini, inclusiv construcții

Pe scurt, un hidrofor poate fi potrivit pentru aproape orice gospodărie, trebuie doar să te asiguri că îl cumperi pe cel potrivit. Iată câteva lucruri pe care trebuie să le știi.
Ce trebuie să știi înainte de a cumpăra un hidrofor.

Primul lucru pe care trebuie să îl știi atunci când cumperi un hidrofor este dacă ai nevoie de o unitate de suprafață sau un echipament de adâncime mare. Un hidrofor de suprafață este capabil să pompeze apa de la adâncimi de 7-8 metri, cu un consum redus de energie și prețuri accesibile. Pe de altă parte, în timp ce un hidrofor de adâncime mare are un preț mai ridicat, el are performanțe în general mai bune. Aceste modele de hidrofor pot extrage apa de la adâncimi de 30 de metri și mai mult.

Al doilea lucru de luat în considerare este pompa în sine. Există două opțiuni: o pompă de suprafață sau o pompă submersibilă. O pompă submersibilă este, desigur, complet scufundată în apă, în timp ce o pompă de suprafață nu este.

În sfârșit, puterea motorului unui hidrofor și dimensiunea rezervorului variază de la model la model. Un motor cu putere mai mare se traduce prin capacitatea de a pompa apa din surse de apă mai adânci, iar dimensiunea rezervorului de expansiune depinde de consumul de apă al fiecărei locuințe. Ambele aspecte trebuie luate în considerare atunci când alegi echipamentul adecvat.

Tipuri de hidrofor
Există două tipuri principale de hidrofor: alimentat electric și pe benzină.
Hidrofor electric. Cel mai obișnuit tip de hidrofor este cel electric, fiind utilizat pentru cerințe mai mici, în special în interior. Majoritatea pot fi conectate la o sursă de alimentare standard din gospodărie sau la o sursă de putere de 12 volți. Acestea sunt proiectate în mod obișnuit pentru utilizatorii care realizează sarcini mici de bricolaj. Ele sunt adesea mai puțin puternice și necesită o întreținere mai mică decât un hidrofor pe motorină/diesel, deoarece nu este nevoie să îți faci griji cu privire la schimbarea uleiului și așa mai departe. Mai există și hidrofoare electrice mai mari (adesea trifazate) pentru transportarea apei pe distanțe semnificative. Aceste tipuri de hidrofor au dezavantajul evident că ești restricționat să le utilizezi acolo unde există alimentare cu energie electrică și trebuie să fie conectate (cu excepția cazului în care folosești un generator). Așadar, s-ar putea să nu fie cele mai potrivite pentru multe utilizări portabile, inclusiv aplicații agricole / rurale obișnuite.

Hidrofor pe motorină/diesel. Majoritatea hidrofoarelor portabile utilizate pe proprietăți mari, în agricultură, construcții și minerit și de către antreprenorii profesioniști sunt alimentate cu motorină sau diesel, cu un design centrifugal. Un hidrofor pe motorină sau diesel produce emisii de monoxid de carbon, astfel încât el trebuie să fie utilizat în aer liber și este ideal pentru utilizarea pe șantiere și pentru irigarea unei ferme sau a unei proprietăți mari. Ele se pornesc exact ca mașina de tuns iarba: adaugi combustibil și ulei, tragi coarda de recul (sau startul electric, la unele modele) și motorul va funcționa, fiind pregătit pentru pompare.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite