Ce se întâmplă cu DJ 572? Răspunsurile oferite primarului Sporea de conducerile DDJ și CJ Caraș-Severin [FOTO]

Aproape că nu există zi în care primarul comunei Forotic să nu fie întrebat de șoferi, și nu numai, despre situația drumului DJ 572, când va intra acesta în reabilitare. Aceeași întrebare a adresat-o, în mod repetat, edilul Alexandru Sporea factorilor de decizie din Consiliul Județean Caraș-Severin.

Fără să mai punem la socoteală discuțiile care au tot avut loc între primarul liberal Alexandru Sporea și cei de la Consiliul Județean, există și o sesizare oficială formulată de acesta. Petiția a fost înregistrată la CJ în data de 29 ianuarie 2021 și de acolo a ajuns la Direcția de Drumuri Județene Caraș-Severin în 8 februarie.

Răspunsul primit de Sporea de la conducerea DDJ face referire nu atât la ce se face, cât mai ales la ce soluții de compromis s-a apelat în trecut: „În decursul anului 2019, în funcție de fondurile alocate de la buget, pe anumite tronsoane ale DJ 572 s-au executat lucrări de întreținere curentă ce au constat în lucrări de pietruire – 3.720 mc și șanțuri de pământ – 15 km. În cursul anului 2020 s-au executat lucrări de întreținere curentă pe timp de vară ce au constat în îmbrăcăminți cu mixtură asfaltică pe o suprafață de 15.650 mp, lucrări de pietruire – 100 mc și completare acostamente cu piatră spartă – 300 mc, în intravilan Surducu Mare s-au executat covoare asfaltice pe o suprafață de 8.660 mp, plombare gropi cu material pietros – 200 mc și completare acostamente cu piatră spartă – 164 mc, în intravilan Comorâște s-au executat covoare asfaltice pe o suprafață de 6.120 mp, plombare gropi cu material pietros – 150 mc și completare acostamente cu piatră spartă – 110 mc”.

În ceea ce privește intențiile Direcției de Drumuri Județene privind DJ 572, conducerea DDJ Caraș-Severin a oferit un răspuns extrem de succint: „au fost demarate proceduri de achiziție pentru refacere corp drum DJ 572 Comorâște – Forotic ce constă în îmbrăcăminte cu beton asfaltic – 4.108 mp”.

Ce spune Romeo Dunca

Mult mai aplicat s-a dovedit a fi președintele Consiliului Județean, Romeo Dunca. Printr-o postare publică, acesta a arătat că reabilitarea și modernizarea unor tronsoane din DJ 572 așteaptă finanțare din două surse. Pe de o parte, „obiectivul «Modernizare DJ 572 Comorâște – Berzovia» se află în rezervă pentru finanțare pe Programul Operațional Asistență Tehnică (POAT). Are la bază Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenții (DALI) și a fost inclus în lista sinteză prin Ordinul MDRAP nr. 2432, solicitându-se de către Compania Națională de Investiții documentație în vederea finanțării obiectivului”. Totodată, mai arată Romeo Dunca, „obiectivul «Reabilitare, refacere și modernizare DJ 572 Comorâște – limită cu județul Timiș» (aproximativ 33 km) a fost introdus în lista sinteză a CNI prin Ordinul MDRAP nr. 2432. În urma solicitării Consiliului Județean Caraș-Severin, Compania Națională de Investiții a solicitat documentația în vederea finanțării obiectivului de investiții”.

Situația în care se află DJ 572 este specifică și altor drumuri județene. În marea majoritate a cazurilor, cunoscut fiind bugetul auster de care dispune Consiliul Județean în acest an, se mizează pe obținerea de finanțări din surse externe sau guvernamentale. Până atunci, șoferii vor fi nevoiți să facă în continuare slalom printre hârtoape. Măcar nu se pot plânge că nu au câștigat experiență în ultimii ani.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available