CSM Reșița este învinsă de o echipă mai bună, care a avut însă nevoie de sprijinul arbitrilor. Falub: „Nu îmi e frică de jocurile de culise, încă suntem la mâna noastră”

CSM Reșița a pierdut primul meci jucat în play-out, 0-1 (0-0) cu Petrolul Ploiești, astăzi, în Valea Domanului, decisivă fiind prestația… echipei băimărene de arbitri.

 

Faza meciului a avut loc în minutul 59, atunci când gazdele ar fi trebuit să primească o lovitură de la 11 metri, la scorul de 0-0. Nini Popescu – reprofilat atacant de către antrenorul Adrian Falub – a recuperat mingea la mijlocul terenului și i-a trimis lui Robert Boboc, lansat spre poarta adversă. Acesta pătrunde în careu talonat de un fundaș advers, pierde un tempo și se întoarce cu spatele la poartă. Dar face o schimbare bruscă de direcție și își păcălește astfel adversarul direct, care atacă neglijent și-l doboară la pământ pe Boboc în suprafața de pedeapsă. Arbitrul Cristian Codrea oprește jocul, dar, surpriză, nu ca să indice punctul cu var, ci pentru a-i arăta lui Boboc cartonașul galben, pentru (o inexistentă) simulare! În loc de penalty în favoarea roș-negrilor, „centralul” lasă gazdele în inferioritate numerică, Boboc fiind eliminat, deoarece era la al doilea avertisment.

 

Cu un om în plus, găzarii se mută cu tot efectivul în jumătatea adversă, dar nu reușesc să-și mai creeze nicio situație clară de gol, așa cum avuseseră în prima repriză, când se jucase 11 la 11. Însă reușesc să marcheze în minutul 79, printr-un șut din afara careului, de la 22-23 de metri lateral dreapta. Balonul expediat de Armando Vajushi mușcă gazonul (ud) în fața porții și prinde o traiectorie care face inutil plonjonul lui Cobrea. Gazdele au încercat apoi să smulgă un punct, au atacat pe final de meci, dar nu au mai reușit să-și creeze vreo ocazie de gol. Însă și dacă și-ar fi creat, greu de crezut că ar fi și modificat tabela, dacă e să ținem cont că în prima repriză au avut trei astfel de mari șanse (prin Chera, Breșneni și Danci), dar degeaba.

 

După doar două zile de la preluarea echipei din Reșița, Falub are meritul de a fi trimis în teren o formulă de echipă care a ținut piept până spre final unui adversar ce marcase de 30 de ori în campionatul regular. Pentru că acesta-i un adevăr de necontestat: la Reșița s-au confruntat azi echipa cu cele mai puține goluri marcate (10) și a doua cea mai percutantă formație din liga secundă.

 

Optimism există. Teoretic, salvarea nu e imposibilă 

 

În aceeași etapă, Unirea Slobozia a reușit să plece neînvinsă de la Concordia Chiajna (1-1), astfel că are acum 20 de puncte, față de doar 19 CSM Reșița. Iar cum ilfovenii s-au dus la 25 de puncte, obiectivul rosso-nerilor devine tot mai clar: trebuie să termine grupa de play-out deasupra Unirii, pentru a prinde locul de baraj.

 

Meciul Reșiței din etapa viitoare, de la ultima clasată Aerostar Bacău (10 puncte), trebuie să aducă 3 puncte în contul roș-negrilor, altfel chiar e de rău! Adrian Falub știe ce așteptări au suporterii Metalului și are încredere în echipa sa: „Vom avea o săptămână la dispoziție să pregătim următorul joc de la Bacău, unde trebuie să obținem un rezultat pozitiv. Nu îmi e frică de jocurile de culise, noi încă suntem la mâna noastră pentru a ne salva de la retrogradare. Dacă ne vom câștiga meciurile, vom putea juca barajul”. Teoretic, Falub are dreptate. Având meci direct în ultima etapă cu Unirea Slobozia, CSM Reșița încă nu depinde de jocul rezultatelor. Depinde însă în primul rând de propriul joc. Care e departe de a ne face să sperăm într-o serie de victorii reșițene.

 

Sursă foto: captură video FB Sorin Mihancea

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available