Cei șapte parlamentari de Caraș-Severin aleși în 6 decembrie și-au primit mandatele

Biroul Electoral Județean a organizat astăzi, în sala de ședințe a Palatului Administrativ, festivitatea înmânării mandatelor de parlamentar senatorilor și deputaților de Caraș-Severin aleși la scrutinul din 6 decembrie 2020.

Evenimentul a fost moderat de către judecătorul Rustin Ciasc, președintele Biroului Electoral Județean Nr. 11 Caraș-Severin, care i-a avut alături pe prefectul și subprefectul de Caraș-Severin.

De la festivitate a lipsit ministrul de Interne, Ion Marcel Vela, care a câștigat un mandat de senator și care nu a putut fi de față, dar a trimis un împuternicit: pe secretarul de stat Andrei Ungur. În schimb, senatorul Ion Mocioalcă a fost prezent în persoană pentru ridicarea mandatului, ba chiar a insistat să aibă și un discurs în fața restrânsei audiențe.

CITEȘTE ȘI: Trei mandate de parlamentar de Caraș-Severin, atribuite la redistribuire. Ultimul, unui tânăr arhitect din Hunedoara!

În ceea ce privește membrii Camerei Deputaților aleși în Caraș-Severin, aceștia au fost prezenți cu toții: Silviu Hurduzeu și Marius Damian (PSD), Jaro Marșalic și Dumitru Rujan (PNL) și Atilla Kelemen (UDMR).

Aceștia vor trebui să prezinte mandatul primit astăzi în prima ședință a Parlamentului, președintele Klaus Iohannis convocând noul Parlament în ședință luni, 21 decembrie 2020. După validarea dosarelor urmează ca noii parlamentari să depună jurământul, moment în care devin membri cu drepturi depline ai Camerei sau Senatului.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite