Trei mandate de parlamentar de Caraș-Severin, atribuite la redistribuire. Ultimul, unui tânăr arhitect din Hunedoara!

Biroul Electoral Central a finalizat azi distribuirea mandatelor de parlamentar. Dintre cele 7 mandate alocate județului Caraș-Severin, 3 au fost alocate prin redistribuirea voturilor.

În prima etapă de repartizare a mandatelor de parlamentar, în Caraș-Severin au fost atribuite 4 mandate, toate la Camera Deputaților: două pentru lista de candidați PSD și două pentru lista PNL. Capii de liste de la social-democrați și liberali, Silviu Hurduzeu și Marius Damian (PSD), respectiv Jaro Marșalic și Dumitru Rujan (PNL), vor deveni deci deputați în mandatul 2020-2024.

La redistribuire, mandatele de senator au fost atribuite listelor de candidați PNL și PSD. Și în acest caz, beneficiari sunt cei ce s-au aflat în fruntea listelor: Ion Marcel Vela (PNL) și Ion Mocioalcă (PSD). Cel de-al 5-lea mandat de deputat din Caraș-Severin nu a ajuns nici la USR-PLUS, nici la AUR, ci la UDMR, formațiune care obținut în județul nostru doar 387 de voturi, respectiv 0,51% din numărul total al voturilor valabil exprimate.

Cine este deputatul-surpriză

Primul pe lista UDMR Caraș-Severin de la Camera Deputaților este Attila Kelemen, dar nu acel Attila Kelemen din Târgu Mureș, care are cinci mandate de parlamentar la activ. Ci „un tânăr de 34 de ani, inginer arhitect din Deva, județul Hunedoara”, după cum ne-a declarat Ladislau Kun, președintele filialei cărășene a UDMR. Acesta ne-a mai destăinuit că listele de candidați UDMR din județul nostru au fost întocmite cu sprijinul europarlamentarului UDMR Iuliu Winkler, care este de loc din municipiul Hunedoara.

Căsătorit, tatăl unui băiat de 11 luni, Attila Kelemen (foto) spune că provine „dintr-o familie cu o tradiție a ingineriei în care viața noastră de zi cu zi se baza pe acuratețe și corectitudine, deoarece mama mea este arhitect și tatăl meu este inginer energetic. Am continuat această tradiție, așa că eu și soția mea suntem ingineri de arhitectură. În ultimii 10 ani, am lucrat în sectorul privat, în primul rând în domeniul proiectării și consultanței. Această activitate, precum și diferitele experiențe acumulate în acești ani, m-au ajutat la înțelegerea problemelor antreprenorilor și creatorilor de locuri de muncă, dar și la sprijinirea lor ca prioritate pentru a facilita crearea de noi locuri de muncă”. Această experiență, precizează viitorul deputat UDMR, i-a permis acestuia să înțeleagă realitățile economice și sociale ale regiunii, întrucât în ​​ultimii ani a fost zona cea mai afectată social și economic, în partea central-sud-vestică a țării, în special în județele Caraș-Severin și Hunedoara. „Având în vedere noile realități socio-economice, dispariția zonelor monoindustriale, cred că principalul obiectiv al tuturor factorilor de decizie trebuie să fie crearea condițiilor favorabile pentru o dezvoltare economică durabilă, care să le asigure integrarea socială și calitatea vieții în fiecare zi”, declară Kelemen.

Județul Caraș-Severin va fi reprezentat, așadar, în viitorul Legislativ de 5 parlamentari domiciliați în Caransebeș (Vela, Mocioalcă, Rujan, Hurduzeu, Damian) și câte unul din Reșița (Marșalic) și Deva (Kelemen).

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite