Cele 610 tablete promise elevilor nevoiași de Primăria Reșița au ajuns la școli!

Cele 610 tablete bugetate la ultima ședință a Consiliului Local Reșița au fost achiziționate și distribuite astăzi unităților de învățământ din oraș. Decizia municipalității de a cumpăra device-uri pentru elevii care nu au posibilitatea de a participa la cursurile online a venit ca un gest firesc care să faciliteze accesul la învățătură.

După cum vă anunțam la finalul lunii aprilie, Primăria Reșița a trecut la fapte: astăzi a predat cele 610 tablete reprezentanților unităților de învățământ, așa cum și-a dorit Inspectoratul Școlar. Acestea vor ajunge la elevii care întâmpină dificultăți în a lua parte la orele online în contextul stării de urgență generate de pandemia COVID-19.

„Am bugetat achiziționarea a 610 tablete pentru școlile și liceele din Reșița. Această bugetare vine ca urmare a solicitării pe care am făcut-o la ISJ și la școlile din oraș. Am solicitat să ne transmită câți elevi nu dispun la ora aceasta de mijloace de comunicare de această manieră. Chiar și copiii mei au început școala în online de câteva zile și consider că nu trebuie să limităm dreptul la educație niciunui copil. În baza datelor primite de la licee și de la școli, am constatat că e nevoie de 610 tablete”, declara primarul Ioan Popa imediat după ședința ordinară a lunii aprilie.

Anunțul predării a fost făcut de edil pe pagina de Facebook Deschide Reșița: „Au ajuns cele 610 tablete solicitate de Inspectoratul Școlar Județean. Acestea vor fi distribuite către elevii reșițeni care nu dispun de astfel de dispozitive și, din acest motiv, nu pot participa la cursurile ce se susțin online în această perioadă. Costurile sunt suportate de Primăria Reșița. Spor la învățat!”

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite