„Celula Creativă”, la Reşiţa. Spectacol inedit despre libertate în absența libertății şi despre suferință și creativitate în temnițele comuniste

 

Proiectul artistic itinerant „Celula Creativă: reeducarea continuă”, lansat pe 25 iulie la Memorialul Gherla, ajunge astăzi, 13 august, în municipiul Reşiţa. Spectacolul va avea loc la Muzeul Banatului Montan.

 

Reşiţenii sunt invitaţi în această seară, cu începere de la ora 20.00, în „Celula Creativă” din curtea Muzeului Banatului Montan, pentru a intra, într-o manieră inedită, prin intermediul unui concept artistic ce reuneşte sculptură, muzică  performance audio-video şi poezie, în universul concentraţionar al temniţelor comuniste.

 

„Sculpturile ce evocă personalități care au marcat rezistența anticomunistă vor fi puse în valoare de maparea video, iar experimentele sonore produse de chitară electrică, instrumente de suflat, echipamente digitale de prelucrare a sunetului şi computer live vor fi completate pe alocuri cu pasaje de poezie. Spectacolul este susținut de artiștii Andrei Bălan, Călin Torsan și Dan Ionescu, iar poezia va fi recitată de poetul reșițean Christian Bistriceanu”, explică managerul Bibliotecii Judeţene „Paul Iorgovici”, Clara Constantin, partener local al proiectului „Celula Creativă: reeducarea continuă”, alături de Muzeul Banatului Montan.

 

Accesul publicului la eveniment este liber, cu păstrarea măsurilor impuse de autorități în contextul pandemiei de coronavirus.

 

Turneul „Celula Creativă: reeducarea continuă” este organizat de Asociația SEMN şi reprezintă o continuare a proiectului BINOM (2019, Palatul Parlamentului) și BINOM+1 (2019-2020, Memorialul Închisoarea Pitești). După un periplu prin mai multe localităţi din ţară, acesta se va încheia pe 14 octombrie, la București, la Biblioteca Națională. Proiectul este finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite