Centrul de plasament „Speranța” din Reșița se închide. DGASPC a obținut finanțare europeană pentru înființarea unei casei de tip familial și a unui centru de zi

 

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Caraș-Severin va beneficia de peste 4,5 milioane de lei în vederea înființării unei case de tip familial și a unui centru de zi pentru pregătirea și sprijinirea integrării sau reintegrării copilului în familie.

 

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a semnat, săptămâna aceasta, contractul de finanțare pentru proiectul „Închiderea serviciului social cu cazare centrul de plasament din cadrul Centrului «Speranța» Reșița”, al cărui beneficiar este DGASPC Caraș-Severin. Odată cu închiderea centrului de plasament, în cadrul acestui proiect se vor derula investițiile necesare pentru înființarea unei unei case de tip familial și a unui centru de zi pentru pregătirea și sprijinirea integrării sau reintegrării copilului în familie, ambele în municipiul Reșița. Casa de tip familial „Iasmina” va avea 12 locuri, iar Centrului de zi „Temerarii”, 25 de locuri.

 

„Semnarea acestui contract de finanțare este o veste bună pentru tinerii din sistemul public de protecție din județul Caraș-Severin. Proiectul atinge obiectivele privind închiderea centrelor de plasament de tip clasic și înființarea de unități specializate, dedicate nevoilor actuale ale copiilor și tinerilor ocrotiți din sistemul de protecție al statului”, a declarat președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca.

 

Finanțarea acestui proiect este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional. Valoarea totală a proiectului este de 4.563.941 lei, din care 3.634.482 lei sunt fonduri nerambursabile.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite